Connect with us

technokrata

A HP tábla PC-je: Compaq Tablet PC TC1000

Laptop

A HP tábla PC-je: Compaq Tablet PC TC1000

A HP Tablet PC-je teljes körű PC-funkcionalitással ötvözi a Microsoft Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszer digitális tintakezelési technológiájának előnyeit.

A HP bemutatta a mobil számítástechnika gyökeres átformálójaként beharangozott Compaq Tablet PC TC1000 számítógépét. A Transmeta Crusoe processzorra épülő, széles látószögű TFT kijelzővel rendelkező Tábla PC Microsoft Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszert futtat. Bár a készülék Magyarországon is megvásárolható, egyelőre nem támogatja a magyar nyelvet. Mint azt a Terminal megtudta: a HP és a Microsoft nemzetközi szinten is szorosan együttműködik, s a fejlesztések is közösen történnek. Ezzel kapcsolatban Szelthafner Zoltán, a Hewlett-Packard Magyarország PSG szegmensének kategória menedzsere elmondta, hogy a Microsoft ígért ehhez egy alkalmazást, azonban annak megjelenési ideje egyelőre nem ismert.

Írótábla üzemmódban a Compaq Tablet PC a hagyományos toll-papír párosításhoz hasonló módon rögzíti az elektronikus tollból “folyó” digitális tintát. Ha az ember szívesebben gépel, a könnyű, eltávolítható billentyűzet segítségével pillanatokon belül jól hordozható noteszgéppé alakíthatja a Tablet PC-t. A dokkolómegoldás, teljes méretű billentyűzet és képernyő alkalmazása esetén a Compaq Tablet PC komplett funkcionalitást nyújtó asztali gépként működik. A rugalmas dokkolóállomás segítségével a felhasználó az asztalnál ülve is olyan pozícióba állíthatja a Tablet PC-t, amely mellett természetes kéztartással, kényelmesen írhat az elektronikus tollal a képernyőre.

A dokkolómegoldás azt is lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerre két megjelenítőt használjon. Így kibővül a munkavégzés tere, és a produktivitás növelése érdekében párhuzamosan több alkalmazás is megjeleníthető – akár opcionális második külső képernyőn, akár a Tablet PC belső monitorán, álló vagy fekvő helyzetben. A Compaq Tablet PC különleges “grab-and-go” funkciója segítségével a felhasználó zökkenőmentesen válthat az asztali és mobil környezet között.

A mindössze 2 cm vastag és 1,4 kg tömegű Compaq Tablet PC TC1000 a Windows XP Professional operációs rendszert futtató noteszgépeknél megszokott teljesítménnyel és jellemzőkkel rendelkezik. A Tablet PC a teljesítmény és az akkumulátor-üzemidő optimális kombinációját nyújtó, 1 GHz-es Transmeta Crusoe TM5800 processzort, széles látószöget biztosító (forgatható), 10,4 colos TFT-megjelenítőt, megerősített borítóüveget, Nvidia GeForce2 Go 100 nagy felbontású grafikus kártyát, beépített 802.11b vezeték nélküli LAN-képességet, maximum 60 GB kapacitású SMART merevlemez-meghajtót és USB 2.0 portokat tartalmaz.

A Compaq Tablet PC felhasználóbarát jellemzői között külön említést érdemelnek a teljes körűen programozható indítógombok, valamint az előre beállított programokhoz egygombos hozzáférést nyújtó, és az alkalmazások közötti navigációt illetve görgetést támogató “jog dial”. A Q menü segítségével a felhasználó gyorsan elérhet egyes alapfunkciókat (például képernyőfényesség beállítását, a vezeték nélküli működés belső vezérlését és a video-projektor átvitel vezérlését).

A közvetlenül a HP-től és a cég hivatalos viszonteladóitól megvásárolható Compaq Tablet PC TC1000 induló ára nettó 449.900 forint.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle