Connect with us

technokrata

Matáv: új díjcsomagok és telefondíjak február 1-jétől

Laptop

Matáv: új díjcsomagok és telefondíjak február 1-jétől

A Matáv február 1-jétől megváltoztatja hatósági áras tarifáit és bevezeti új „Felező” és „Felező plusz” díjcsomagjait, amelyekben a havidíj akár több mint fele lebeszélhető.

Kedvező változások február 1-jétől

A kapcsolási díjak 2003. február 1-jétől a Bázis, a Csevegő és a Sokatmondó díjcsomagokban 5,88%-kal csökkennek, bruttó 4,25 Ft-ról 4 Ft-ra.

Változik az országok nemzetközi díjzóna besorolása, melynek következtében 28 ország vezetékes, illetve mobil hívásának díja jelentősen csökken. A legkedvezőbb változás a vezetékes hálózatba irányuló hívások közül Szlovénia és Horvátország esetében következik be, a hívások díja mindkét ország esetében 41,94%-kal csökken. A romániai és jugoszláv vezetékes telefonok hívásának díja 29,03%-kal csökken, míg Szlovákia, Lengyelország és az Amerikai Egyesült Államok hívása esetén a csökkenés mértéke 18,18%. A mobil hálózatokba irányuló hívások közül 24,14%-os lesz a csökkenés Franciaország esetén és 22,73%-kal csökken Németország, Ausztria és Csehország mobil hívásainak díja is. Egyedül Macedónia esetén – ott is csak a mobil hálózatba irányuló hívások tekintetében – jelent kedvezőtlen változást a díjzóna átsorolás.

Új díjcsomagok: Felező és Felező plusz

A Matáv 2003. február 1-jétől vezeti be az új „Felező” és „Felező plusz” díjcsomagokat, amelyekben a havidíj akár több mint fele lebeszélhető és kapcsolási díjat sem kell fizetni. A telefonköltségek kiszámítása is nagyon egyszerű, hiszen a helyi, helyközi, valamint a belföldi távolsági számokat azonos percdíjon lehet tárcsázni. A lebeszélhető kedvezmény így már analóg vonallal rendelkező egyéni ügyfeleink számára is elérhetővé válik. A „Felező” díjcsomagot elsősorban az alacsony telefonforgalommal rendelkező ügyfeleinknek ajánljuk. E díjcsomaggal a Bázis havidíj (bruttó 3.210 Ft) fele (bruttó 1.605 Ft) lebeszélhető, így havonta több mint egy óra ingyenes beszélgetést biztosít vezetékes irányokba. A helyi, helyközi, valamint a belföldi távolsági számok minden időszakban egységesen bruttó 25 Ft-os percdíjon hívhatók. A magasabb, bruttó 6.000 Ft havidíjú „Felező plusz” csomagot a többet telefonáló ügyfeleinknek ajánljuk. E díjcsomag havidíjának több mint fele (bruttó 3.600 Ft) beszélhető le. A helyi, helyközi, valamint a belföldi távolsági számokat csúcsidőszakban bruttó 23 Ft-os, csúcsidőszakon kívül bruttó 15 Ft-os percdíjakon lehet tárcsázni. Ez azt jelenti, hogy ügyfeleink havonta akár több mint 3 és fél órát beszélhetnek az alapdíj részeként vezetékes irányokba.
Mindkét Felező díjcsomagban a nemzetközi, mobil- és Internet-díjak megegyeznek a Bázis díjcsomag percdíjaival.

Változások a díjcsomagokban

A Bázis, a Csevegő, a Sokatmondó és a Ritmus díjcsomagok esetében az analóg vonal havi előfizetési díja átlagosan 4,24%-kal emelkedik február 1-jétől. Az egyéni fővonal a jelenlegi bruttó 3.080 Ft helyett 3.210 Ft lesz, míg az üzleti fővonal bruttó 4.150 Ft-ról 4.280 Ft-ra emelkedik. Az egyéni ikervonal bruttó 1.225 Ft-ról 1470 Ft-ra, az üzleti ikervonal 1.387,50 Ft-ról 1.625 Ft-ra változik.

A Bázis díjcsomag esetén a kapcsolási díj csökkenését is figyelembe véve a helyi hívások díja átlagosan 4,57%-kal nő, az agglomerációs (helyközi II.) hívások csúcsidejű percdíjai az egyes távközlési szolgáltatók hálózatába irányuló hívások esetén átlagosan 19,59%-kal emelkednek, ugyanakkor a kedvezményes időszak percdíjai változatlanok maradnak.

A Minimál díjcsomag havi előfizetési díja 5%-kal emelkedik, a jelenlegi bruttó 1.750 Ft-ról bruttó 1.837,50 Ft-ra, azonban a csomag belföldi távolsági, nemzetközi és mobil irányú percdíjai változatlanok, ezért a kapcsolási díj 5,88%-os csökkenése miatt az átlagos díj ezekbe a hívásirányokba csökken. Az agglomerációs (helyközi II.) hívásirányokba a kedvezményes időszak percdíjai változatlanok maradnak, a csúcsidőszak percdíja a Bázis díjcsomag csúcsidejű agglomerációs percdíjával megegyező mértékben emelkedik. A helyi hívások díja a Minimál díjcsomag esetében – a kapcsolási díj csökkenését is figyelembe véve – átlagosan csupán 3,25%-kal emelkedik.

A február 1-je után is változatlan díjak

A belföldi távolsági hívások percdíja a Matáv hálózatán kívül végződő hívások esetén sem változik. A mobil irányokba bonyolított hívások és a nemzetközi zónák percdíjai szintén változatlanok maradnak. A Kontroll díjcsomag percdíjai, valamint megszokott hívásirányai nem változnak. Nem változnak a Ritmus díjcsomagok kapcsolási és percdíjai sem.

A Csevegő, a Kontroll, a Minimál, a Ritmus100, a Ritmus200, valamint a Sokatmondó díjcsomagok által biztosított kedvezmények továbbra is érvényben maradnak.

Az érmés és kártyás nyilvános telefonoknál az impulzusdíj továbbra is bruttó 20 Ft. Az impulzus időtartamok változása miatt a nyilvános helyi távbeszélő díjak átlagosan 6,06%-kal, a csúcsidejű agglomerációs díjak 19,43%-kal emelkednek. A belföldi távolsági, a mobil hívásirányok díjai, illetve a nemzetközi zónák díjai továbbra is változatlanok maradnak.

***

A hatósági tarifák emelését meghatározó 2002. évi januári 3/2002 (I. 21.) MeHVM rendelet szerint a Matáv 2003-ban éves szinten átlagosan 2 százalékkal emelheti hatósági telefondíjait. A Matáv – az előző évekhez hasonlóan – most is jóval az idei évre tervezett infláció alatti mértékben emeli hatósági árait.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek