Connect with us

technokrata

Intel XScale: intelligens kijelzők

Laptop

Intel XScale: intelligens kijelzők

A Smart Display eszközök (intelligens kijelzők) vezető gyártói – az Abocom, a Fujitsu, a Lite-On, az MSI, a Philips, a Tatung, a TriGem és a ViewSonic – az Intel XScale technológiájára épülő processzorokat használnak az új termékeikhez, amelyek vezeték nélküli PC hozzáférést biztosítanak otthon bárhol.

A ViewSonic és a Philips Intel Xscale technológiára épülő intelligens kijelzőinek kiskereskedelmi kibocsátása ebben a hónapban várható, a Fujitsu és TriGem az év későbbi részére tervezi a termékek megjelentetését.

A intelligens kijelzők vezeték nélküli lapos képernyők, amelyek a szokásos asztali PC-khez dokkolva monitorként működnek, de leválasztva otthon bárhol használható mobil monitorrá válnak. Az asztali PC-n lévő információhoz és alkalmazásokhoz 802.11b vezeték nélküli LAN technológia segítségével férnek hozzá. Az eszközök Microsoft Windows technológiára épülnek, és együttműködnek a Windows XP Professionalt és a hozzá tartozó 1-es szervizcsomagot futtató otthoni PC-kkel.

„Az Intel XScale technológiára épülő processzorok biztosítják azt a teljesítményt, amelyre a Smart Display eszköznek szüksége van a PC-n lévő alkalmazások és adatok eléréshez” – mondta Michael Iannitti, az Intel Extended Computing részlegének igazgatója. „Az XScale alkalmazásprocesszor fogyasztása rendkívül alacsony, ezáltal hosszú akkumulátoros üzemidőt tesz lehetővé.”

„A ViewSonic airpanel V110 és V150 intelligens kijelzők kivitele és mobilitása az Intel XScale technológiára épülő processzorral együtt egyedi élményt nyújt: vezeték nélküli hozzáférést biztosít az otthoni PC-hez bármikor és bárhonnan” – mondta Marc McConnaughey, a ViewSonic Corp. Advanced Technology csoportjának vezető alelnöke. „Nagy teljesítménye és alacsony áramfogyasztása miatt a 400 MHz-es Intel PXA250 processzort választottuk, amely hosszú, akár négyórás akkumulátoros üzemidőt biztosít.˝

Ezen felül az Intel az Intel Xscale technológiára épülő processzorokhoz optimalizált Smart Display referenciatervet is biztosít, melynek segítségével az OEM-ek és ODM-ek gyorsan készíthetnek kategóriájukban vezető színvonalú termékeket. A referenciaterv részeként az Intel biztosítja a szükséges elemek nagy részét – többek között az Intel StrataFlash memóriát és az Intel vezeték nélküli LAN technológiáit – hogy segítse az OEM tervezőcsapatokat a Smart Display eszközök készítésében.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek