Connect with us

technokrata

HP Presario 2100 – Intel, AMD processzorral egyaránt felszerelhető

Laptop

HP Presario 2100 – Intel, AMD processzorral egyaránt felszerelhető

Akár Celeron processzort, akár mobil Athlont szeretne a vásárló Presario 2100-as noteszgépébe, nem okoz gondot – a mobil számítógép kétféle konfigurációban is megvásárolható.

Kereken 1000 dollárba kerül a mobil Athlon XP 1600+ processzorral bíró változat (de akár 2200+-os CPU-t is képes fogadni). Ez két darab 128 MB-os DDR SDRAM modult, tehát összesen 256 MB-nyi operatív tárat tartalmaz. Alaphelyzetben háttértárként egy 30 GB kapacitású merevlemez áll rendelkezésre az adatok és a programok tárolására. Optikai meghajtója egy 8-szoros olvasási sebességre képes DVD-ROM. Az alapkonfiguráció nem tartalmaz beépített floppy meghajtót (ugyanakkor plusz 50 dollárért bele lehet rakatni a noteszgépbe).

Többi, hasonszőrű társával analóg módon rendelkezik egy beépített, 56 Kbps-os adatátviteli sebességre képes modemmel és egy 10/100-as Ethernet csatolóval is. Ez, valamint a két USB felel a külvilággal való kapcsolattartásért – a noteszgépet ráadásul IEEE 1394-re is felkészítették.

14,1 colos TFT LCD-jét integrált grafikus vezérlő (mely az operatív tárból jut – osztott – memóriához) szolgálja ki. A képet az árban benne foglaltatott plusz lítium-ion akkumulátor és a Windows XP Home változata teszi teljessé. A fele ekkora operatív tárral és Celeron processzorral rendelkező változat ára 950 dollár.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek