Connect with us

Hirdetés

technokrata

HIK: két nap alatt kétszáz látogató

Laptop

HIK: két nap alatt kétszáz látogató

Mindössze két nap telt el a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ (HIK) megnyitása óta – és máris óriási az érdeklődés.

Az információs társadalom alapinfrastruktúrájának, szolgáltatási hátterének kialakítását célzó folyamat egyik jelentős részét képezi az elektronikus könyvtárral és olvasótermekkel rendelkező Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ (HIK), melyet nagy európai hallgatói központok mintájára hoztak létre.

Az intézményt a főváros VIII. kerületében, a Károlyi-palotában, a volt Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár helyén hozta létre az Oktatási Minisztérium mintegy 1,5 milliárd forintos beruházással. A HIK-rendszer kialakítására és a PC-k beszerzésére az Informatikai és Hírközlési Minisztérium nyújtott támogatást – 200 millió forint értékben.

A hétfőtől-szombatig reggel 8-tól este 22 óráig nyitva tartó központ egyelőre 4.300 négyzetméteren 13 olvasó- és három oktatótermében félezer ülőhellyel, valamint 300 multimédiás számítógépes hozzáféréssel várja a hallgatókat, oktatókat és felsőoktatási intézményekhez kapcsolódó kutatások résztvevőit.

Az éves tagsági díj 500-tól 2.500 forintig terjed, amelynek befizetése után a HIK alapszolgáltatásai ingyenesek, azaz a hallgatók ingyen internetezhetnek, az Elektronikus Információ Szolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program összes adatbázisát, valamint a központ könyvtárában elhelyezett több ezer tankönyvet és jegyzetet használva. Az épületben működő komplex ügyfélszolgálatnál az érdeklődők a felsőoktatási felvételivel, a diákigazolvánnyal járó kedvezményekről, valamint hallgatói problémákkal és jogi ügyekkel kapcsolatban is felvilágosítást kaphatnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés