Connect with us

technokrata

Az Apple kiadta az iCal 1.0.1 és az iSync 1.0 szoftvereket

Laptop

Az Apple kiadta az iCal 1.0.1 és az iSync 1.0 szoftvereket

Az Apple bejelentette, hogy elkészült az iCal naptárprogram első frissítése, a 1.0.1 változat, valamint a különböző más eszközökhöz történő adat-szinkronizálás lehetőségét biztosító iSync segédprogram végleges, 1.0 verziója.

Az iCal internetes megosztási lehetősége egyedülálló a naptár programok között. A felhasználók hozzáférhetővé tehetik saját naptáraikat az Interneten, illetve csatlakozhatnak mások megosztott naptáraihoz is, így lehetővé válik közös események szervezése. Minden csatlakozott felhasználó naptára önműködően frissül, amikor az eredeti naptár tulajdonosa frissíti az adatokat. Az iCal bemutatása óta több független webhely is publikál már nyilvános naptárakat. Az egyik legnépszerűbb, az iCalShare.com már több, mint 780 naptárat hirdet 28 kategóriában. Minden Mac felhasználó kapcsolódhat akárhány ilyen megosztott naptárhoz, így például mindig naprakész információhoz juthat kedvenc football csapatának vagy előadójának programjáról. Az iCalShare.com még egy Sherlock modult is kínál, melynek segítségével kulcsszavak szerint keresni lehet mások naptárai között.

Az iSync 1.0 együttműködik a Mac OS X 10.2 ˝Jaguar˝ változat Címtár (Address Book) programjával és az iCal naptárprogrammal, hogy szinkronban tartsa az adatokat a Mac számítógépen, Bluetooth-kompatibilis telefonokon, Palm OS tenyérszámítógépeken, az Apple iPod mobil MP3-lejátszóján illetve akár másik Mac gépeken is, az Apple .Mac szolgáltatásának köszönhetően. Az iSync 1.0 segítségével a felhasználók szinkronban tarthatják helyi címjegyzéküket a Mac számítógépen és .Mac tárhelyükön is, így az Interneten keresztül bárhonnan hozzáférhetnek fontos adataikhoz. Az iSync lehetővé teszi az előre ütemezett szinkronizációt is, így megkönnyíti az adatok karbantartását több Mac számítógépen, egyszerre.

Az iCal 1.0.1 frissítő és az iSync 1.0 letölthető az Apple weblapjairól. A két Mac számítógép közötti szinkronizációhoz .Mac előfizetés szükséges. Az iCal 1.0.1 és a végleges iSync 1.0 Mac OS X 10.2.3 változaton működik.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp