Connect with us

technokrata

SafeSex: biztonságos információtárolás

Laptop

SafeSex: biztonságos információtárolás

A Notepad leváltását a Microsofton kívül (OneNote) a Nullsoft is kitűzte maga elé célként.

A Microsoft OneNote nevű alkalmazása egy olyan program, amely a noteszek leváltására született. Az év közepére várható szoftver szövegek, URL-ek stb. könnyű eltárolására alkalmas, egyelőre még csak tesztállapotban. Csakúgy, mint a Nullsoft SafeSex nevű terméke, amely egyesek szerint a Microsoft programjával kíván rivalizálni.

A Winamp fejlesztője már több mint négy éve fejleszti kicsiny méretű virtuális notepadjét, amely igazából sosem került ki a cég műhelyéből felhasználók számára. A tavalyi, 2002-es év folyamán azonban felvértezték több olyan képességgel, mely révén a biztonságosságra törekvő felhasználók is nyugodtan alkalmazhatják. A SafeSex állományai ugyanis a könnyű elérhetőséget a biztonsággal párosították: a kódolt formátumban tárolt file-ok alapértelmezett esetben RTF formátumban kerülnek mentésre, ám a merevlemezen ezen állományok már védett, titkosított állapotban tartózkodnak. A 20 byte-os SHA-1 kulccsal dolgozó Blowfish titkosítási algoritmusnak köszönhetően nem lehet panasz az adatok és információk védelmére.

Háttérben is képes futni az alkalmazás, mindeközben igen kevés erőforrást (CPU, memória) kötve le. Ráadásul magát automatikusan betöltve tudja tartani: ha a felhasználó újraindította rendszerét, de előtte nem zárta le a SafeSexet, akkor az újra elindítja magát, miután felállt az operációs rendszer.

Mivel az alkalmazás még (mindig) béta állapotban van, ezért kezeljük kellő óvatossággal!Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle