Connect with us

technokrata

Az ICON NATO-besorolást kapott

Laptop

Az ICON NATO-besorolást kapott

Az ICON Számítástechnikai Részvénytársaság a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdasági helyettes államtitkára határozata alapján „Minősített NATO Beszállításra Alkalmas” besorolást nyert.

A „NATO Beszállításra Alkalmas” és „Minősített NATO Beszállításra Alkalmas” minősítések megszerzése esetén a gazdálkodó szervezetek – az iparbiztonsági ellenőrzés szintjének megfelelően – a NATO szervek és a tagországok által kibocsátott NATO pályázatokon részt vehetnek. A megfelelést a Honvédelmi Minisztérium Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatala a NATO és a NATO tagországok kormányai felé továbbítja.

Az 1999. március 12-i NATO csatlakozásunkkal magyar cégek előtt is megnyílt a lehetőség a NATO által meghirdetett pályázatokon való részvételre. Ezek a tenderfelhívások a NATO Biztonsági Beruházási Programjához (NSIP), a Megrendelői Alap Megállapodáshoz (BOA), a NAMSA megrendeléseihez, illetve a NATO úgynevezett „katonai költségvetéséből” finanszírozott egyéb beszerzéshez kapcsolódnak. Ezen pályázatokon a NATO tagországok cégei közül is csak azok vehetnek részt, akik az előírt követelményeknek megfeleltek.

Az ICON kereskedelmi igazgatója, Németh Zoltán a következőkben látja a minősítés jelentőségét: “A NATO beszerzések, tenderek nem csak a védelmi iparban érdekelt cégeknek kínálnak üzleti lehetőségeket. A cím megszerzésére azért törekedtünk, mert konkrét üzleti lehetőségeket látunk ma és továbbiakat remélünk a jövőben. Az informatikai szolgáltatások egy széles skáláján – rendszerintegráció, rendszerfelügyelet és támogatás, IT biztonsági rendszerek kiépítése és üzemeltetése terén – versenyképesnek érezzük magunkat bármely más NATO tagállam hasonló vállalatával szemben.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle