Connect with us

Hirdetés

technokrata

Speciális szemüveg használata nélkül is élvezhető 3D-s megjelenítés

Laptop

Speciális szemüveg használata nélkül is élvezhető 3D-s megjelenítés

A Sharp úgy tervezi, hamarosan olyan LCD monitorokat és noteszgépeket dob piacra, melyek három dimenziós képek megjelenítését is tudni fogják.

3D-s képek vagy programok futtatása – ez a cél lebegett a Sharp mérnökeinek szeme előtt, amikor eltervezték a jövő noteszgépeinek és LCD-inek létrehozását. A 2003-as évben debütáló készülékek speciális szemüveg vagy szoftver nélkül is képesek három dimenziós képek, videók megjelenítésére. Nemcsak a játékosokat célozza meg a technológia, az üzleti szférából is nagy érdeklődésre számítanak a Sharpnál. A tervezőcégek mellett a gyógyászatban is nagy hasznát lehetne venni az ilyen megjelenítőknek.

A japán óriáscég központi üzlete a TFT kijelzők eladása: az idei év során 557 millió dolláros profitot ért el ebben az üzletágban – így egyáltalán nem meglepő, hogy a Sharp próbálkozik először ilyesmivel.

Magát a kijelzőt úgy kell elképzelni, mint egy TFT szendvicset: a két TFT panelt egy parallax határ választja el egymástól, ennek révén pedig két különböző régióra osztja a képet. Ezáltal mindkét szem kicsit másként látja a kijelzőt: így képződik a 3D-s megjelenítés. Természetesen még van mit fejleszteni: körülbelül 40 centiméteres távolságból élvezhető tökéletesen a technológia, ennél közelebb vagy távolabb helyezkedve a kijelzőtől átfedés keletkezhet.

Először a japán NTT Docomo számára szállítottak olyan mobiltelefonokat, amelyek ezen technológiával felszerelt kijelzővel készültek, majd 3D-s megjelenítésre képes 15 colos LCD-k és notebookok is megjelentek mutatóba. Természetesen mindegyik készülékben kikapcsolható ez a funkció – ha a felhasználót már túlságosan zavarná a lehetőség.

A Sharp mellett a Toshiba is hasonló 3D-s monitoron dolgozik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés