Connect with us

technokrata

Megjelentek az első bolti, feljavított 3.0-s Lindowsok

Laptop

Megjelentek az első bolti, feljavított 3.0-s Lindowsok

Már a kiskereskedelemben is kapható az eredetileg Linux és Windows összeházasítását célként kitűző operációs rendszer, a Lindows legújabb, 3.0-s változata.

A korábbi, 2-es verziótól nem sokban különböző új variáns elsősorban az e-mailes és telefonos terméktámogatás terén nyújt újat az előző változathoz képest. A 3.0-s Lindowsban is megtalálható az úgynevezett Click-N-Run nevű szolgáltatás, mellyel egyszerűen letölthetők és telepíthetők az Internetről a szükséges programok – ráadásul a szoftver bolti ára (130 dollár) már magában foglalja ennek egy éves díját is.

Mint ismeretes, a Lindows eredetileg egy olyan operációs rendszernek készült, melyen minden, Microsoft által készített program futott volna. A redmondi cég természetesen ezt nem nézte jó szemmel, és a fogyasztókat megtévesztő névre hivatkozva be is perelte a Lindowst fejlesztő céget. Ezek után átalakult a fejlesztési irány: a végleges változatban már szó sem volt windowsos programok futtatásáról, csak egyes Microsoft alkalmazások által előállított file-formátumok kezeléséről.

Ettől függetlenül egy igen felhasználóbarát Linux született meg – részletes információ Lindows 2.0 részletek cikkünkben olvasható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle