Connect with us

Kapcsolat a külvilág és a noteszgép között – biztonságosan

Laptop

Kapcsolat a külvilág és a noteszgép között – biztonságosan

A processzorgyártó óriás Intel és az iPass többéves együttműködési megállapodást kötött, mely az egyre fontosabbá váló biztonság kap nagy hangúlyt.

Az iPass és az Intel szerződése révén az iPassConnect hálózati hozzáférést megvalósító kliensprogramjának és a jövőre megjelenő Banias processzornak együttműködése zavartalan lesz. A CPU egyébként 802.11b és 802.11a Wi-Fi vezetékmentes hálózatokat is támogatni fogja – az Intel ugyanis olyan hálózati adaptereket fejleszt, melyek ezt lehetővé teszik.

Különösen fontos a vezetékmentes hálózatoknál a biztonság kérdése – az éteren át közlekedő jeleket ugyanis sokkal könnyebb megszerezni, mint a vezetéken zajló kommunikációhoz hozzáférni. Az Intel és iPass által megkötött, többéves együttműködés e téren is előrelépést hoz: a cég már folytat olyan teszteléseket, melyekben a főbb virtuális magánhálózatok kliensei és a tűzfalak közti összhang felmérése volt a cél – ezek hamarosan kiegészülnek egy Banias-szal való kompatibilitási teszteléssel is.

Szintén a Wi-Fi eszközöket támogatja a korábban bejelentett iPass Connect 2.3, mellyel a sokat utazók számára nyílik lehetőség hozzáférni a vállalati intranethez. Az egyelőre csak noteszgépekhez használatos program hamarosan Pocket PC támogatást is kap.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom