Connect with us

technokrata

Utált popup reklámok – eljött a vég?

Laptop

Utált popup reklámok – eljött a vég?

Az Interneten való reklámozásnak számos módja van, ezek egyike (és egyben legismertebbje) az úgynevezett felpattanó, vagy popup ablak. A Netscape új böngészője azonban gondoskodik ezek eltüntetéséről.

Az új, 7.01-es Netscape megjelenésével végleg (?) eltüntethetővé válik az internetezők életéből a popup ablakkal való reklámozási forma. Az AOL azért döntött így, mert elemzések alapján kiderült, hogy a felhasználók nem veszik jó néven az ilyen típusú reklámokat – pedig a termékek, szolgáltatások népszerűsítésének ezen formáját az amerikai cég is előszeretettel alkalmazta.

Az online hirdetési bevételek csökkenése ezért jelentős szerepet játszott a döntés meghozatalában – aminek sokkal nagyobb hatása lehet, minthogy ˝csak˝ a Netscape nem jeleníti meg ezen hirdetési formákat. Egyesek úgy vélik, hogy az AOL példáját még többen követhetik, ezzel egy lavinát indítva el (ennek egyik előfutára az amerikai Earthlink nevű szolgáltató volt, a cég korábban olyan plugint készített ügyfelei számára, mellyel Internet Explorer alatt váltak likvidálhatóvá a popup ablakok).

Ugyanakkor van hátulütője is a más irányba való elmozdulásnak: minden gyűlöltsége ellenére a popup reklámozási módszer számít a leghatékonyabbnak az Interneten. Ráadásul a Netscape nem rendelkezik akkora felhasználói táborral, mint az Internet Explorer – elemzők szerint ezzel túlságosan nem fog gyaparodni a Netscape-et használók tömege.

A kivétel erősíti a szabályt?

Az új Netscape rendelkezik egy listával, melyben azon site-ok webcíme található, amiken – a tiltás ellenére is – megjelennek a popup hirdetések. Az AOL szóvivője azzal indokolta ezt a döntést, hogy ezen oldalak olyan fontos információkat is nyújtanak popup módon, amikre a felhasználóknak szüksége lehet. Talán senki sem csodálkozik el azon, hogy ebben a 15-ös listában hetet (például az aol.com, az aim.com, a cnn.com stb.) az AOL Time Warner birtokol…Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle