Connect with us

technokrata

Hallgatói információs központ Budapesten – elektronikus könyvtárral

Laptop

Hallgatói információs központ Budapesten – elektronikus könyvtárral

A nagy európai mintára létrehozott Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ (HIK) elektronikus könyvtárral, olvasótermekkel és hosszú nyitvatartási idővel várja főként a budapesti egyetemek hallgatóit.

Az információs társadalom alapinfrastruktúrájának, szolgáltatási hátterének kialakítását célzó folyamat egyik jelentős részét képezi az elektronikus könyvtárral és olvasótermekkel rendelkező Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ (HIK), melyet nagy európai hallgatói központok mintájára hoztak létre. A HIK-rendszer kialakítására és a PC-k beszerzésére az Informatikai és Hírközlési Minisztérium nyújtott támogatást – 200 millió forint értékben.

A VIII. kerület, Reviczky utcában található intézmény a budapesti egyetemeknek közvetlen környezetében helyezkedik el, így a hallgatók által könnyen igénybe vehetőek a központ szolgáltatásai, emellett a hosszú nyitvatartási idő is alkalmazkodik a hallgatók sajátos életviteléhez.

Magyar Bálint, az oktatási tárca vezetőjének szándékai szerint a Minisztérium az év végén 2,5 milliárd forint értékben pályázatot hirdet meg felsőoktatási és kutató intézmények informatikai beruházásaihoz, jövőre pedig a költségvetésből 1,2 milliárd forintot különít el a felsőoktatási informatikai struktúra fejlesztésére.

A hétfőtől-szombatig reggel 8-tól este 22 óráig nyitva tartó központ egyelőre 4.300 négyzetméteren 13 olvasó- és három oktatótermében félezer ülőhellyel, valamint 300 multimédiás számítógépes hozzáféréssel várja a hallgatókat, oktatókat és felsőoktatási intézményekhez kapcsolódó kutatások résztvevőit.

Az éves tagsági díj 500-tól 2.500 forintig terjed, amelynek befizetése után a HIK alapszolgáltatásai ingyenesek, azaz a hallgatók ingyen internetezhetnek, az Elektronikus Információ Szolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program összes adatbázisát, valamint a központ könyvtárában elhelyezett több ezer tankönyvet és jegyzetet használva.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle