Connect with us

Újabb rekorder született az LCD-méret csatában

Laptop

Újabb rekorder született az LCD-méret csatában

Alig másfél hónappal azután, hogy a Samsung megalkotta a világ legnagyobb LCD-jét, máris letaszították a trónról.

A dél-koreai Samsung 46 colos, azaz 1,17 méteres képátlóval rendelkező LCD-je körülbelül másfél hónapig tudhatta magának az elsőbbséget. Egy szintén Samsung kijelző tartotta a korábbi rekordot, október végén azonban egy éves rekord dőlt meg, míg most sokkal gyorsabban taszították le a királyt a trónról.

Szintén egy dél-koreai cég, az LG.Philips jelentette be az új bajnokot. A szinte hihetetlennek tűnő, 52 colos, azaz 1,32 méteres képátlójával hasonló ugrás történt, mint korábban: a korábbi győzteshez képes 6 colnyi növekedés következett be. Egyébként a két gyártó között nagy a rivalizálás ilyen tekintetben, hiszen az LG.Philips is folyamatosan igyekezett megszerezni a legnagyobb LCD gyártója titulust.

52W – ezt a nevet kapta a kijelző, amely egyébként a nagyfelbontású HDTV-zés számára készült. Felbontását még a nagyobb asztali monitorok is megirigyelhetnék: 1920×1080, azaz összesen 2,07 millió pixel megjelenítésére képes. Ez egyébként a hagyományos televíziókhoz képest hétszer nagyobb részletességet eredményez.

Egy ekkora LCD elkészítéséhez már különleges technológiákat kell(ett) bevetni: a Philips Super-In-Plane-Switching (S-IPS) nevű megoldását alkalmazták a 16:9-es képaránnyal bíró 52 colos kijelzőben. Ráadásul a prototípust még az év vége előtt piacra is dobják – bizonyára nem az alsó árkategóriát megcélozva.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom