Connect with us

technokrata

Összekapcsolási szerződést kötött a Matáv és a GTS

Laptop

Összekapcsolási szerződést kötött a Matáv és a GTS

A Matáv elsőként a GTS Datanet Távközlési Kft.-vel ma aláírta az összekapcsolási szerződést, amely mindenben megfelel a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott referencia összekapcsolási ajánlatának (a MARIO-nak). Ezzel párhuzamosan már folyik a Matáv és a GTS hálózatainak fizikai összekapcsolása, hogy a szolgáltatók előfizetői elérhessék egymást.

Az új szerződés a május 15-én ideiglenes tartalommal megkötött összekapcsolási szerződés módosítása. A korábbi ideiglenes szerződés megkötésekor a Matávnak még nem volt a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott referencia összekapcsolási ajánlata, így a felek csak annak tervezetét tudták figyelembe venni. A szerződés módosítását célzó tárgyalások érdemben a referencia összekapcsolási ajánlat szeptember 30-ai hatályba lépése után kezdődhettek meg.

A GTS-Datanet értékelése szerint a szerződés aláírása egy szükséges kezdeti lépés ahhoz, hogy a távbeszélő szolgáltatások piacán az ügyfeleknek valóban legyen választási lehetőségük.

A Matáv más szolgáltatókkal is tárgyal a korábbi hálózati és összekapcsolási szerződések módosításáról, illetve kiváltásáról a MARIO feltételrendszerének megfelelően. A közeljövőben több új összekapcsolási szerződés aláírása is várható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle