Connect with us

technokrata

Ismerd meg az EU-t: vissza nem térítendő támogatás információs rendszer kialakításához tíz Pest megy

Laptop

Ismerd meg az EU-t: vissza nem térítendő támogatás információs rendszer kialakításához tíz Pest megy

A tízezernél kisebb lélekszámú Pest megyei községek közül tíz vissza nem térítendő támogatást nyert információs rendszer kialakítására.

Tíz Pest megyei település nyert vissza nem térítendő támogatást az Európai Unióval kapcsolatos tudnivalók megismeréséhez szükséges információs rendszer kialakításához a megyei területfejlesztési közhasznú társaságtól.

A megyei önkormányzat 10 millió forintot különített el a célra, melyet a tízezernél kisebb lélekszámú községek pályázhattak meg. A 28 résztvevő közül tíz nyerte el a támogatást, melyből a már meglévő rendszereket fejlesztik tovább, valamint európai információs sarkokat alakítanak ki a számítógépes rendszerbe már bekapcsolódott művelődési házak, iskolák, faluházak – többek között Ócsán, Verőcén és Tápiószelén.

Az információs szolgáltatás az Európai Unió minden területére kiterjed, így tájékozódni lehet az általános tudnivalóktól kezdődően a tagországokban a munkavállalás lehetőségein keresztül, a továbbtanulásról, a különféle támogatási forrásokról, illetve a pályázati feltételekről is.

A Kht. hasonló célokkal újabb pályázat kiírását vette tervbe.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle