Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internal Look: katonák nélküli, elektronikus hadgyakorlat a Perzsa-öbölben

Laptop

Internal Look: katonák nélküli, elektronikus hadgyakorlat a Perzsa-öbölben

Hétfőtől tesztelik a katari amerikai parancsnoki-vezetési központot, amely háború esetén az Irak elleni hadműveleteket irányítja majd – katonák nélkül, elektronikusan.

Hétfőn kezdődik az a tíznapos amerikai hadgyakorlat a Perzsa-öböl térségében, amely során a Katarban létrehozott, katonák nélküli elektronikus manővereket irányító amerikai parancsnoki-vezetési központot tesztelik. Háború esetén ebből a központból irányítják majd az Irak elleni hadműveleteket.

A főhadiszállásáról a katari al-Udeid légi támaszpontra telepített elektronikus parancsnoki modul révén mintegy ezer amerikai és brit szakértő teremthet kapcsolatot a térségben állomásozó amerikai erők között. Az Internal Look fedőnevű parancsnoki-vezetési számítógép-szimulációs hadgyakorlat december 17-én ér véget.

A szaúd-arábiai Prince Sultan légi bázison van egy hasonló korszerű parancsnoki-vezetési központ, a rijadi kormány azonban vonakodik használatától. Az Iraktól 500 kilométerre délnyugatra levő katari bázison már több tucat amerikai harci gép állomásozik, valamint további háromezer amerikai katonát, köztük egy légi expedíciós egységet is várnak.

Az Egyesült államok közben folytatja Irak bekerítését, újabb és újabb erőkkel bővítve a már a térségben lévő egységeit. Kuvaitban az amerikai szárazföldi erők 12.000 katonája van készültségben, Szaúd-Arábiában mintegy tízezer amerikai katona, az amerikai ötödik flotta központjában pedig 4.200 amerikai tengerész állomásozik, Ománban több mint húsz harci gép vár bevetésre kétezer katonával. Az indiai-óceáni Diego Garcia szigetének légi támaszpontja B-2 típusú lopakodó bombázókat fogad, a törökországi Incirlik légi támaszponton 4.000 amerikai katona sorakozott fel. Az Arab-tengeren és a Földközi-tengeren két amerikai repülőgép-hordozó tartózkodik (Abraham Lincoln és George Washington), majd december végén csatlakozik a Kitty Hawk és a Harry S. Trumann. Ez közel 50 hadihajót, 50.000 tengerészt, 350 harci gépet és 800 Tomahawk cirkáló rakétát jelent.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés