Connect with us

Microsoft: a Linux potenciális veszélyt jelent számunkra

Laptop

Microsoft: a Linux potenciális veszélyt jelent számunkra

Egy szerdai webcast folyamán kiderült, hogy a Microsoft jobban tart a Linuxtól, mint eddig mutatta.

John Connors, a Microsoft gazdasági vezetője szerdán közölte, hogy a szoftveróriás további növekedését károsan érintheti, ha a rivális Linux képes lesz még jobban megvetni a lábát az asztali számítógépek piacán. Ugyan jelenleg a redmondi cég domináns szerepet tölt be az asztali számítógépek operációs rendszereit tekintve, a szervervilágban már sokkal árnyaltabb a helyzet: a számítógépes hálózatokat felügyelő komputerek OS-ei között nagyon kiélezett a harc.

A média kizárásával tartott Credit Suisse First Boston éves technológiai konferencián hangzottak el mindezek, egy webcast keretein belül. Itt többek között kiderült az is, hogy a – becslések szerint – 600 milliónyi személyi számítógép által jelentett stabil bázist elsősorban például a Red Hattól féltik Redmondban. A felhasználóbarát kezelőfelület és a legtöbb általános képesség használata (e-mail, webezés stb.) lehetővé teszi a szoftveróriás operációs rendszerénél jóval olcsóbb programok számára a (Microsoft számára) aggasztó terjedést.

17 centtel, azaz 0,3 százalékkal csökkentek a Microsoft részvények a Nasdaq szerint (a cég papírjainak szerdai záróára 56,54 cent volt).Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom