Connect with us

Hirdetés

technokrata

Legend QDI – új hardvergyártó Magyarországon

Laptop

Legend QDI – új hardvergyártó Magyarországon

Hasonlóan sok távol-keleti társához, Kína is hatalmas összegeket költ arra, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ki magának a világ IT piacából. Jó példa erre, az évek óta a nemzetközi vizeken hajózó Legend QDI (Quality-Design-Innovation).

A vállalat székhelye Huiyangban található, ahol egy 30 ezer m2-en elterülő technikai park biztosítja a megfelelő hátteret a kutatások, fejlesztések és természetesen a gyártás számára. A kitartásnak és a legmodernebb technikának köszönhetően a QDI-t jelenleg a világ öt legnagyobb alaplapgyártója között jegyzik (havi félmillió alaplap, 1996-tól már jumperek nélkül), hazájában pedig piacvezető. A termékskálát TFT-LCD monitorok és VGA kártyák is színesítik.

A Legend 1988-ban alapított részlege a világ számos pontján képviselteti magát – Európában 900, Észak-Amerikában 200, Távol-Keleten 230, Kínában 3000 partner igyekszik kielégíteni a vásárlók igényeit. Talán ennél is fontosabb szempont lehet a választáskor az eszközökhöz fejlesztett öt részből álló szoftvercsomag, amely igen hatékonyam segíti a tuningőrülteket (Speed Easy), a biztonságra vágyókat (Step Easy, Recovery Easy), az „egoistákat” (Logo Easy) és a „bootolás alatt elalvókat” (Boot Easy).

A Speed Easy programocska segítségével a BIOS-ban módosíthatjuk a CPU, a DDR RAM sebességét és változtathatunk a feszültségeken. A Step Easy-vel az operációs rendszeren keresztül piszkálhatjuk a processzort a hardver állandó monitorozása mellett. A Logo Easy lehetőséget nyújt, hogy a rendszer felállásakor feltűnő felhős égbotra néző ablakokat egy gombnyomással lecseréljük kedvenc képünkre, céglogonkra. A Recovery Easy a BIOS-ban történő backupok készítését teszi lehetővé (adatok, partíció, CMOS), míg a Boot Easy a meglehetősen unalmas rendszerfelállást rövidíti meg a flash memória használatával.

Mindemellett a mérnökök a sebesség és a biztonság növelése végett a legújabb modelleket – az USB 2.0-s szabvány mellett – az úgynevezett 3x processzor-védelemmel is ellátták. Először egy hangjelzés figyelmeztet a túlzott melegedésre, majd lelassul a CPU, amennyiben ez sem segít, a szenesedést megakadályozván leáll a rendszert.

A QDI az alaplapjait – a chipkészlettől függően – különböző fantázianevekkel látta el. Az Intel chipsetes lapok a PlatiniX, ill. a SynatiX, a VIA-s család a KinetiZ, a KuDoz és az Advance, a SiS-s magra épülők a Superb elnevezést kapták. Szinte mindegyik board integrált hangkártyával (AC´97 vagy 6 ch. audio) kerül forgalomba, egységesem három év garanciával.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés