Connect with us

technokrata

AH: felfüggesztett SATeLIT Tv – rendezhető tartozás?

Laptop

AH: felfüggesztett SATeLIT Tv – rendezhető tartozás?

December 1-jén 00.00 órakor nagy meglepetés érte azokat a tévénézőket, akik az Antenna Hungária által sugárzott SATeLIT Tv csatornájára kapcsoltak, az adás ugyanis szünetel – szerződésszegés miatt.

Az Antenna Hungária Rt. (AH) december 1-jén 00.00 órakor felfüggesztette a SATeLIT Tv AMOS műholdon történő digitális műholdas sugárzását. Az AH közleménye szerint a felfüggesztés oka az, hogy a SATeLIT Tv műsorszolgáltatója, a TVegy Rt. nem teljesítette az AH-val kötött digitális műholdas sugárzásra vonatkozó szerződés egyes pontjait.

Az okok anyagi természetűek, a MTI-nek ugyanis sikerült annyit kiderítenie, hogy az adás azért került felfüggesztésre, mert a TVegy Rt. nem fizetett időben a műsorszóró részvénytársaságnak. A hírügynökség értesülése szerint az TVegynek 15 napja van a felfüggesztést követően a megállapodásra, különben a szerződés érvénytelenné válik.

A SATeLIT televízió vezetői mindenesetre megpróbálják rendezni a fennálló tartozást, mégpedig a határidő betartásával, azonban azt, hogy mennyi a hátralék, és ezt milyen forrásokból tudja fedezni az adós, egyelőre nem tudni. A 2000 őszén startolt SATeLIT akkor a Siemens Rt.-vel kötött támogatási szerződést, amelyet a 2002-re is meghosszabbítottak, azonban a támogatás még nem érkezett meg, ráadásul a Siemens felmondta a megállapodást. A televíziós társaságnak azóta sincs támogatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle