Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könnyebb használat: magyar felületű Adobe Acrobat 5.0.5 CE

Laptop

Könnyebb használat: magyar felületű Adobe Acrobat 5.0.5 CE

Az Adobe Systems bejelentette az Adobe Acrobat 5.0.5 CE program megjelenését, amely a magyar és angol felület révén most még jobban támogatja a magyar nyelvet.

Az Acrobat 5.0.5 CE segítségével a felhasználók továbbra is olyan dokumentumokat állíthatnak elő, amelyek megtartják az eredeti változat hűségét. Az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy az Acrobat 5.0.5 CE-ben általuk előállított, és hálózati módban megosztott Adobe Portable Document formátumú (PDF) file-okat az igen elterjedt Acrobat Readerrel a különböző hardvereken, és operációs rendszereken mindenhol meg lehet tekinteni, és ki lehet nyomtatni.

Az Adobe Acrobat 5.0.5 CE továbbfejlesztett jellemzői magyar felhasználói szemmel:

Magyar felhasználói felület – az Adobe Acrobat 5.0.5 CE magyar, és angol kezelőfelülettel használható, az alkalmazás indításakor a felhasználó dönti el, hogy melyik nyelvet választja

PDFMaker – az Adobe Acrobat 5.0.5 CE segítségével a dokumentumokat – beleértve a közép-európai karaktereket tartalmazókat is – Microsoft Office alkalmazásokból, így például Wordből, Excelből, és PowerPointból Adobe PDF file-okká alakíthatjuk át (csak Windows alatt működik)

Copy/Paste – A PDF file-ok közép-európai szövegeit újra felhasználhatjuk pontosan úgy, ahogyan az angol szövegeknél megszoktuk: a kívánt szöveget kijelöljük, vágólapra tesszük, átváltunk valamelyik szövegszerkesztő alkalmazásra, és ott beillesztjük. A közép-európai szöveg az alkalmazásban helyesen jelenik meg, ha az alkalmazás a közép-európai karaktereket megfelelően tudja kezelni. A tartalmat is átemelhetjük, ha a közép-európai karakterekhez illesztett RTF exportot alkalmazzuk.

Find (keresés) – Az „Ignore accents“ (ékezetek mellőzése) opció segítségével egy szövegláncot akkor is képesek vagyunk megtalálni, ha vannak benne ékezetek (speciális karakterek, magánhangzók). Ha az opció nincs bekapcsolva, akkor a keresendő szövegláncot ékezetekkel együtt pontosan kell beírnunk.

Forms (űrlapok) – az Adobe Acrobat 5.0.5 CE-vel egyszerűen készíthetünk interaktív Adobe PDF űrlapokat lenyitható listákkal, gombokkal és szövegmezőkkel együtt, amelyek közép-európai karaktereket, automatikus számításokat és műveleteket is tartalmazhatnak

Notes (jegyzetek) – Web böngészőnkből megjegyzéseket fűzhetünk Adobe PDF file-jainkoz. A szövegeket kiemelhetjük, vagy áthúzhatjuk, valamint elektronikus emlékeztetőket fűzhetünk hozzájuk. Az Adobe PDF file-okat a jóváhagyó lektorok web böngészőjükből elektronikus aláírásukkal hitelesíthetik.

TouchUp (formázás) – az Adobe Acrobat 5.0.5 CE formázási lehetőségeinek köszönhetően közép-európai szövegeket is szerkeszthetünk

Web capture (mentés az Internetről) – az Adobe Acrobat 5.0.5 CE-vel a közép-európai weboldalakat, vagy komplett honlapokat egyszerűen Adobe PDF file-okká alakíthatunk át, megtartva az összes kereszthivatkozást

Az Acrobat 5.0.5 CE számos olyan előnyt kínál, amellyel segíti az üzleti, a grafikai és az informatikai szakembereket a hálózati publikáció környezetében. A web alapú elosztott fejlesztő és változatkezelő (WebDistributed Authoring and Versioning, WebDAV), és a nyílt adatbázis kapcsolati (Open Database Connectivity, ODBC) technológián alapuló szoros web integráció révén a munkacsoportok egy böngészőből egyszerre cserélhetik ki észrevételeiket Adobe PDF file-okon. Az XML (eXtensible Markup Language) támogatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy adatokat, így például Adobe PDF file-ok metaadatait és űrlapok adatait a háttér rendszerekbe beépítsék. A vállalati telepítő eszközök révén a rendszergazdák az Adobe Acrobat 5.0.5 CE-t a több ezer munkaállomáson automatikusan telepíthetik és karbantarthatják.

Az Adobe Acrobat 5.0.5 CE szorosan együttműködik az Adobe professzionális internetes, nyomdai és multimédiás grafikai programcsaládjával, így a következő termékekkel is: Adobe Illustrator CE, Adobe InDesign CE, és Adobe Photoshop CE.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés