Connect with us

technokrata

Sun HPC Clustertools 5 – ingyenesen letölthető a bétaváltozat

Laptop

Sun HPC Clustertools 5 – ingyenesen letölthető a bétaváltozat

Immár maximum 2048 folyamat és 256 csomópont használható a Sun HP Clustertools 5 szoftverében.

Korai hozzáférési programot indított a Sun Microsystems a Sun HPC ClusterTools 5 szoftver béta-változatához. A kifejezetten a számításigényes, nagyteljesítményű, műszaki feldolgozási környezetekhez szánt HPC ClusterTools 5 szoftver szorosan integrált eszközkészletet kínál az erőforrás-igényes alkalmazások terhelésének kézben tartásához, továbbá átfogó szoftverfejlesztési környezetet biztosít párhuzamos, elosztott, az ipari szabvány Message Passing Interface (MPI) protokollt használó alkalmazások készítéséhez és teszteléséhez. A szoftver integrálódik a Sun grid-megoldásával, a Sun ONE Grid Engine-nel is.

A Sun HPC ClusterTools megoldásokban már ma is meglévő funkcionalitásra építő új szoftververzió a méretezhetőséget 2048 folyamatra és 256 csomópontra növeli – ez a korábbi verziók négyszerese. A Sun HPC ClusterTools 5 szoftver számos különféle belső kapcsolati rendszert támogat: Fast Ethernetet és Gigabit Ethernetet, Myrinet 2000-et valamint a Sun legújabb Sun Fire Link technológiáját. A Myrinet 2000 és a Sun Fire Link esetében a Sun HPC ClusterTools szoftver a TCP/IP stacket megkerülve folytat alacsony késleltetésű kommunikációt a fürt csomópontjai között.

A Sun HPC ClusterTools megoldások, így a Sun HPC ClusterTools 5 szoftver korai hozzáférési változata is ingyenesen letölthető le. A bétaszoftver teljes forráskódja is rendelkezésre áll a Sun Community Source Code License (SCSL) program keretében.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle