Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mozilla 1.2 – letölthető az ingyenes böngésző új változata

Laptop

Mozilla 1.2 – letölthető az ingyenes böngésző új változata

Az 1.2b változat már október közepén elérhetővé vált – a végleges változatra azonban egészen november végéig várni kellett.

A június elején megjelent Mozilla böngészőn a fejlesztők igen hosszú ideig dolgoztak – ehhez képest folyamatosan jönnek ki az újabb és újabb változatok a nyíltforrású böngészőből. Az 1.2-es verzió bétája már hónapok óta letölthető volt, az elmúlt héten végre megjelent a végleges változat is.

Mit tud a megújul böngésző? Kezdjük rögtön a fekete levessel: egy hibát – emiatt néhány, DHTML-ben megírt oldal betöltése bizony kívánnivalót hagyhat maga után. A 182500-as kódra hallgató probléma miatt a közeljövőben várható az 1.2.1-es Mozilla kiadása – olvasható a böngésző website-ján.

Ezen felül a főbb újítások kimerülnek a szeptember közepén és az október közepén kiadott 1.2a és 1.2b verziókban meghonosított változtatásokban. A jelentősebb újdonságok: a Mozilla már támogatja a link prefetching technikát (ezen funkció révén a böngésző elkezdi letölteni a linkek mögötti oldalakat). Emellett a Mozilla Mail is fejlesztésre került: megjelent a filter after the fact képesség, melynek révén a felhasználók saját szűrőket hozhatnak létre, amelyeket aztán a már letöltött e-maileken lehet lefuttatni. Szintén újdonság a szűrő-logolás.

Egy régóta várt lehetőség, a toolbar szöveges, ikon alapú vagy a kettő kombinációjából létrehozott nézetű megjelenítése egyaránt elérhető már. Támogatásra került az XFT és az Apple Jaguar (Mac OS X 10.2) nevű operációs rendszerrel való Java-kompatibilitás hibáit is megszüntették a fejlesztők.

Mind a windowsos, mind a linuxos változat letölthető a Terminal szerveréről, a lenti linkekre kattintva.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés