Connect with us

technokrata

Megjelent az ICQ Pro 2003a

Laptop

Megjelent az ICQ Pro 2003a

Új ICQ a láthatáron! Az ICQ 2003a már Pro-nak nevezi magát és letölthető.

Viszonylagos csöndben jelent meg a legnépszerűbb üzenőprogram legújabb verziója, az ICQ Pro 2003a. Az új, 5.33.3777-es verzió tulajdonképpen az előző sorozat folytatása, némi funkcióújdonsággal megfűszerezve és új névvel.

Fontosabb újdonságok

ICQ Lite kompatibilitás – immár a teljes és a lite verzió is egyidejűleg telepítve lehet a számítógépen, és közöttük egyszerűen át lehet kapcsolni.

Google-keresési lehetőség – új szövegmező a kulcsszavakhoz, amelyekre a Google keresővel keres az üzenőprogram.

Outlook-integráció – az előzőnél teljesebb ICQ toolbar az Outlookban.

Megint béta

Öt nap alatt négy javítás – emlékezetes, hogy az ICQ 2001 tavalyi, október 30-ai, hatalmas visszhangot kiváltó megjelenését már másnap hibajavítás követte. A gyors javítás azonban nem hozott megnyugvást annak a 115,5 millió felhasználónak, akiknek nagy része letöltötte az új klienst: két nappal később újabb és még két nappal később még újabb javítás következett. Mindezek tükrében akkor érdemes volt meglátogatni az ICQ evolúciójának weboldalát, ahonnan kiderült: az ICQ még sohasem érte meg a végleges állapotot, mindig is béta volt s mindaddig az is maradt.

Érdekes kérdések is felmerültek. Vajon fejlesztői miért nem tekintik sosem véglegesnek a kiadott változatot? S vajon hányszor fogja még az a csekély százmillió felhasználó letölteni a 4 MB-os állományt, alkalmanként mintegy 380 TB forgalmat generálva az amúgy is túlzsúfolt információs hálózaton? Vajon letölthetjük-e valaha az ICQ végleges változatát?

Végülis két hét leforgása alatt összesen 6 javítás és 2 verzióváltás látott napvilágot. Ez mindenképpen ”elismerésre méltó teljesítmény” egy frissen kiadott szoftvertől! E tények már-már elgondolkodtatták az embert: az ICQ 2001 vajon megérett a kiadásra? A gyártó a béta jellel fedezi magát, a felhasználó letölt – immár sokadszor.

A választ a következő generáció, illetve annak egy frissítése hozta meg. Az ICQ 2002+ voltaképpen egy egyszerű ICQ 2002, amelyhez fel kellett telepíteni az ICQ Plus legújabb verzióját. Ahhoz, hogy az így telepített ICQ 2002+ többé ne legyen beta állapotú, frissítésért be kellett jelentkezni az ICQ központba. Ehhez a 155796391-es ICQ-számra kellett elküldeni a “register” üzenetet.

Hogy mi lesz a sorsa az ICQ Pro 2003a-nak, egyelőre nem tudni. ˝Természetesen˝ ez a verzió is béta… Az ICQ 2001 összesen 7 javításával szemben az ICQ 2002-t már ˝csak˝ 3-szor kellett javítani. Ha ezt matematikailag szabályszerűnek vesszük, akkor a legújabb verziónak véglegesnek és hibátlannak kell(ene) lennie, hiszen a 7 és 3 utáni soron következő prím szám az 1, azaz egy verzió. Majd meglátjuk…Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle