Connect with us

technokrata

Freestand LCD PC – komplett számítógép kis helyen

Laptop

Freestand LCD PC – komplett számítógép kis helyen

A Portocom Freestand nevű PC-je egy LCD monitort magában foglaló, igen helytakarékos, ugyanakkor komplett számítógép.

A Portocom – csakúgy, mint noteszgépeinél – csak Intel processzorral értékesíti ezen számítógépét, ezekből viszont a felhasználó választhatja ki, mekkora teljesítményűt szeretne (az induló modell az 1,6 GHz-es P4 vagy Celeron). Az FSB értéke 400 vagy 533 MHz lehet.

Alaplapi chipkészétét a SiS készítette, a gyártó 650-es típusa került a Freestandbe. Ebből következően grafikus vezérlője integrált – az operatív tárból gazdálkodhat, akár 64 MB-ig is. 128 bites interfésszel és 4x/9x AGP támogatással rendelkezik, illetve a DVD-lejátszást hardveres gyorsítás segíti. Kijelzőjének mérete 15,1 vagy 17 col lehet – szemrevételezés után elmondható, hogy nagy látószöget és megfelelő fényerőt produkált (a Microsoft Age of Empires II játéka gond nélkül futott rajta).

Memóriája egyébként akár 1 GB-ig is bővíthető, erről két DIMM foglalat gondoskodik, melyek a 200, a 266 és a 333 DDR szabványú memóriamodulokat is támogatják. Háttértára egy asztali merevlemez (3,5 col), amely támogatja a 66 és a 100-as UDMA-t is. Optikai meghajtója CD-ROM, DVD-ROM vagy DVD/CD-RW lehet.

Integrált, AC-3 támogatású hangvezérlővel rendelkezik, illetve két 3 wattos beépített hangszóróval – a hangerőt kézzel is lehet szabályozni. Emellett egy beépített mono mikrofon teszi teljessé a képet. Természetesen tettek bele egy 56 Kbps-os modemet és egy 10/100-as Ethernet csatolót is. A védelemről a BIOS jelszó és a Kensington lock aljzat gondoskodik.

Bővítési lehetősége kimerül két Type II-es vagy egy Type III-as kártya behelyezhetőségével – de ezt a számítógépet igazából nem is folyamatos bővítgetésre tervezték. Polló László, a Portocom vezérigazgatójának elmondása szerint ezen PC-ket elsősorban a ˝látványos˝ helyekre vásárolják: recepciók, repülőterek termináljai számára; emellett a presztízshelyeken is megtalálható pár ilyen számítógép.

Fizikai paraméterei

Méret:
15,1 colos képernyő esetén – 384x369x188 mm
17 colos képernyő esetén – 418x395x179 mm
Tömeg: 8,8/10,2 kgSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák