Connect with us

technokrata

Világrekord: az első síkágyas lapscanner 3200×6400 dpi optikai felbontással

Laptop

Világrekord: az első síkágyas lapscanner 3200×6400 dpi optikai felbontással

Az Epson Perfection 3200 Photo modellje az első 3200×6400 dpi optikai felbontásra képes, síkágyas lapszkenner, amivel az Epson egy új dimenzió határához érkezett.

[sajtóközlemény] Az ambiciózus otthoni felhasználók mellett immáron a professzionális fényképészek és fotólaborok is érdeklődhetnek az Epson scanner sorozatának e csúcsterméke iránt. Hiszen a kimagasló felbontás és a közepes méretű dokumentumok befogadására is képes levilágítóegység révén az Epson Perfection 3200 Photo a filmek scanneléséhez is teljes értékű alternatívát kínál. Mindez kiegészül még a >3,4 Dmax mértékű, rendkívüli optikai sűrűséggel, valamint egy átfogó, többek között, a SilverFast SE 6-os verzióját tartalmazó szoftvercsomaggal. Az USB 2.0 és a FireWire a PC-hez vagy a Macintosh gépekhez történő gyors csatlakoztatást hivatott biztosítani. Az Epson Perfection 3200 Photo modelljét december elejétől kínálják a szaküzletek 509 euróért.

A korszerű USB 2.0 és FireWire (IEEE 1394) interfészeken keresztül az EPSON Perfection 3200 Photo gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható PC-hez vagy Macintoshhoz egyaránt. A nyomtató a következő operációs rendszereket támogatja: Windows 98/ME/2000/XP, valamint Mac OS 8.6-9.x és Mac OS 10.1.2+.

A legmagasabb felbontású síkágyas lapszkenner

Az Epson Perfection 3200 Photo modelljével új mércét állít a síkágyas lapszkennerek terén. Ebben a szegmensben első ízben sikerült ilyen magas optikai felbontást elérni. A 48 bites színmélységgel (belső/külső), valamint a rendkívüli optikai sűrűséggel együtt így a levilágításos scannelések is lehetővé válnak, amelyek már a legmagasabb igényeket is kielégítik. Fényképek rendkívüli nagyítása vagy erős kontrasztokat tartalmazó diák és negatívok feldolgozása a jövőben már nem okozhat gondot az Epson síkágyas lapscanner-sorozatának új zászlóshajójával. A már bevált Epson know-how, mint például a mikrolencsés vagy a dupla CCD-s technológia biztosítják, hogy a szkennelés nagyon magas felbontás esetén is gyorsan megtörténjen.

Kiegészítő levilágítóegység közepes méretű dokumentumok számára

Az Epson Perfection 3200 Photo, amely megjelenésében a modern Epson Photolook-ot tükrözi, a filmscannelésnek is konkurenciát teremt, mivel az alaptartozék részét képezi a 4x9˝ méretű levilágítóegység, amely a készülékkel együtt biztosított dokumentumtartóval együtt a legkülönbözőbb méretekre történő felosztást tesz lehetővé. Így már nem jelent problémát, ha 12-szer 35 mm-es negatívokat, 6×9 cm-es filmtekercset vagy 4x5˝ diapozitívot szeretne valaki beolvasni, a készülék mindent tartalmaz. További csábító érv az Epson Perfection 3200 Photo modellje mellett, hogy filmscannelésre is használható, mivel a készülék üvegfelülete rendkívüli ráfordítással készül. Ez biztosítja, hogy a zavaró elváltozások, amelyek a hagyományos síkágyas lapscannereknél esetenként előfordulnak, szinte teljesen kiküszöbölhetők legyenek.

Különböző üzemmódok gombnyomásra

Az Epson Smart paneljén keresztül 6 különböző scannelési üzemmód közül választhatunk. A felhasználó egyszerűen és kényelmesen, egy egérkattintással kiválaszthatja, hogy mi a szándéka a beolvasott képpel. A ˝Scan-to-PIM-File˝ egy kompatibilis nyomtatóval a legjobb minőségű fényképreprodukciót biztosítja. A ˝Scan-to-PDA˝ a beolvasott képet közvetlenül a palmtopra tölti. A ˝Scan-to-Web˝ funkció választásával a fényképet az Epson Photo-Sharing oldalára tölthetjük fel. A ˝Scan-to-Application˝ lehetővé teszi, hogy a beolvasott dokumentumot tetszés szerinti nyílt alkalmazásba töltsük át. Ha egy képet e-mail üzenethez szeretnénk csatolni, ezt a ˝Scan-to-Email˝ funkción keresztül tehetjük meg. Végül pedig a ˝Scan-to-File˝ a scannelés eredményét különböző grafikus formátumban vagy a leginkább elterjedt PDF-formátumban menti el.

Kiegészítő szoftver a professzionális munkákhoz

Az EPSON Perfection 3200 Photo egységcsomagjának csúcsát jelenti a vadonatúj SilverFast SE 6 szoftver, amely tartalmazza a színkezelést és a magasszintű képfeldolgozást is. A rendkívül nagy teljesítményű por- és karceltávolító mellett a programot a Negafix névre keresztelt eszközzel is ellátták, amelynek segítségével a filmnegatívokat lehet különösen hatékonyan és stich nélkül pozitív felvételekké átalakítani. És ami még a készülékkel jár: PhotoShop Elements és Presto!OCR, mely programok a rengeteg különböző nyelv felismerésében lehetnek hasznunkra.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák