Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világrekord: az első síkágyas lapscanner 3200×6400 dpi optikai felbontással

Laptop

Világrekord: az első síkágyas lapscanner 3200×6400 dpi optikai felbontással

Az Epson Perfection 3200 Photo modellje az első 3200×6400 dpi optikai felbontásra képes, síkágyas lapszkenner, amivel az Epson egy új dimenzió határához érkezett.

[sajtóközlemény] Az ambiciózus otthoni felhasználók mellett immáron a professzionális fényképészek és fotólaborok is érdeklődhetnek az Epson scanner sorozatának e csúcsterméke iránt. Hiszen a kimagasló felbontás és a közepes méretű dokumentumok befogadására is képes levilágítóegység révén az Epson Perfection 3200 Photo a filmek scanneléséhez is teljes értékű alternatívát kínál. Mindez kiegészül még a >3,4 Dmax mértékű, rendkívüli optikai sűrűséggel, valamint egy átfogó, többek között, a SilverFast SE 6-os verzióját tartalmazó szoftvercsomaggal. Az USB 2.0 és a FireWire a PC-hez vagy a Macintosh gépekhez történő gyors csatlakoztatást hivatott biztosítani. Az Epson Perfection 3200 Photo modelljét december elejétől kínálják a szaküzletek 509 euróért.

A korszerű USB 2.0 és FireWire (IEEE 1394) interfészeken keresztül az EPSON Perfection 3200 Photo gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható PC-hez vagy Macintoshhoz egyaránt. A nyomtató a következő operációs rendszereket támogatja: Windows 98/ME/2000/XP, valamint Mac OS 8.6-9.x és Mac OS 10.1.2+.

A legmagasabb felbontású síkágyas lapszkenner

Az Epson Perfection 3200 Photo modelljével új mércét állít a síkágyas lapszkennerek terén. Ebben a szegmensben első ízben sikerült ilyen magas optikai felbontást elérni. A 48 bites színmélységgel (belső/külső), valamint a rendkívüli optikai sűrűséggel együtt így a levilágításos scannelések is lehetővé válnak, amelyek már a legmagasabb igényeket is kielégítik. Fényképek rendkívüli nagyítása vagy erős kontrasztokat tartalmazó diák és negatívok feldolgozása a jövőben már nem okozhat gondot az Epson síkágyas lapscanner-sorozatának új zászlóshajójával. A már bevált Epson know-how, mint például a mikrolencsés vagy a dupla CCD-s technológia biztosítják, hogy a szkennelés nagyon magas felbontás esetén is gyorsan megtörténjen.

Kiegészítő levilágítóegység közepes méretű dokumentumok számára

Az Epson Perfection 3200 Photo, amely megjelenésében a modern Epson Photolook-ot tükrözi, a filmscannelésnek is konkurenciát teremt, mivel az alaptartozék részét képezi a 4×9˝ méretű levilágítóegység, amely a készülékkel együtt biztosított dokumentumtartóval együtt a legkülönbözőbb méretekre történő felosztást tesz lehetővé. Így már nem jelent problémát, ha 12-szer 35 mm-es negatívokat, 6×9 cm-es filmtekercset vagy 4×5˝ diapozitívot szeretne valaki beolvasni, a készülék mindent tartalmaz. További csábító érv az Epson Perfection 3200 Photo modellje mellett, hogy filmscannelésre is használható, mivel a készülék üvegfelülete rendkívüli ráfordítással készül. Ez biztosítja, hogy a zavaró elváltozások, amelyek a hagyományos síkágyas lapscannereknél esetenként előfordulnak, szinte teljesen kiküszöbölhetők legyenek.

Különböző üzemmódok gombnyomásra

Az Epson Smart paneljén keresztül 6 különböző scannelési üzemmód közül választhatunk. A felhasználó egyszerűen és kényelmesen, egy egérkattintással kiválaszthatja, hogy mi a szándéka a beolvasott képpel. A ˝Scan-to-PIM-File˝ egy kompatibilis nyomtatóval a legjobb minőségű fényképreprodukciót biztosítja. A ˝Scan-to-PDA˝ a beolvasott képet közvetlenül a palmtopra tölti. A ˝Scan-to-Web˝ funkció választásával a fényképet az Epson Photo-Sharing oldalára tölthetjük fel. A ˝Scan-to-Application˝ lehetővé teszi, hogy a beolvasott dokumentumot tetszés szerinti nyílt alkalmazásba töltsük át. Ha egy képet e-mail üzenethez szeretnénk csatolni, ezt a ˝Scan-to-Email˝ funkción keresztül tehetjük meg. Végül pedig a ˝Scan-to-File˝ a scannelés eredményét különböző grafikus formátumban vagy a leginkább elterjedt PDF-formátumban menti el.

Kiegészítő szoftver a professzionális munkákhoz

Az EPSON Perfection 3200 Photo egységcsomagjának csúcsát jelenti a vadonatúj SilverFast SE 6 szoftver, amely tartalmazza a színkezelést és a magasszintű képfeldolgozást is. A rendkívül nagy teljesítményű por- és karceltávolító mellett a programot a Negafix névre keresztelt eszközzel is ellátták, amelynek segítségével a filmnegatívokat lehet különösen hatékonyan és stich nélkül pozitív felvételekké átalakítani. És ami még a készülékkel jár: PhotoShop Elements és Presto!OCR, mely programok a rengeteg különböző nyelv felismerésében lehetnek hasznunkra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés