Connect with us

Hirdetés

technokrata

Macromedia Director MX: készítsünk játékot!

Laptop

Macromedia Director MX: készítsünk játékot!

A Macromedia leporolta régi Directorát, az újdonságokkal telepakolt alkalmazás segítségével gazdag, a jelen igényeinek is megfelelő multimédiás tartalom hozható létre.

Több hónapnyi webszolgáltatás és -design témájú szoftverfejlesztés után a Macromedia kicsit visszanyúlt a gyökereihez: megújította a Director nevezetű programját. A multimédiás kiadványszerkesztő alkalmazás a cég egyik legrégibb terméke, még a ´90-es évek elején kerültek az első példányok a boltok polcaira. Azóta kicsit eljárt az idő a Director felett, amit most igyekszik bepótolni a Macromedia.

Igaz, ez már főként a Flash animációk témakörére alapul – természetesen emellett azért más webes eszközök is megtalálhatók a kínálatban. Az alkalmazás célja videókból, képekből és hangokból egy multimédiás tartalom létrehozása. Erre legnagyobb igény azoknál a vállalatoknál jelentkezik, amelyek saját oktatási, képzési eljárással rendelkeznek; de az egyszerűbb játékok fejlesztői is jól használható eszközt kapnak a Director MX-szel. Ráadásul nem csak a PC-s környezet számára készült a szoftver, hiszen – többek közt – a New York-i Times Square-n található óriáskivetítőkön látható videókat is ezen szoftver egy régebbi változatával készítették.

A Macromedia termékek e témához kapcsolódó legújabb változatait tartalmazza magában a csomag: a Flash legutolsó verziója révén az online tartalmak offline bemutatókra való felhasználásával időt és munkát takaríthatnak meg a fejlesztők. Emellett gondoltak a testileg fogyatékos felhasználókra: például a vakok és a gyengénlátók számára jöhet jól az automatikus szöveg-hang konvertáló, amely felolvassa a szükséges szövegeket.

December közepén kerül boltokba a Director MX, új felhasználóknak 1200, korábbi változattal rendelkező, upgrade-elni kívánók számára 400 dolláros áron.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés