Connect with us

Macromedia Director MX: készítsünk játékot!

Laptop

Macromedia Director MX: készítsünk játékot!

A Macromedia leporolta régi Directorát, az újdonságokkal telepakolt alkalmazás segítségével gazdag, a jelen igényeinek is megfelelő multimédiás tartalom hozható létre.

Több hónapnyi webszolgáltatás és -design témájú szoftverfejlesztés után a Macromedia kicsit visszanyúlt a gyökereihez: megújította a Director nevezetű programját. A multimédiás kiadványszerkesztő alkalmazás a cég egyik legrégibb terméke, még a ´90-es évek elején kerültek az első példányok a boltok polcaira. Azóta kicsit eljárt az idő a Director felett, amit most igyekszik bepótolni a Macromedia.

Igaz, ez már főként a Flash animációk témakörére alapul – természetesen emellett azért más webes eszközök is megtalálhatók a kínálatban. Az alkalmazás célja videókból, képekből és hangokból egy multimédiás tartalom létrehozása. Erre legnagyobb igény azoknál a vállalatoknál jelentkezik, amelyek saját oktatási, képzési eljárással rendelkeznek; de az egyszerűbb játékok fejlesztői is jól használható eszközt kapnak a Director MX-szel. Ráadásul nem csak a PC-s környezet számára készült a szoftver, hiszen – többek közt – a New York-i Times Square-n található óriáskivetítőkön látható videókat is ezen szoftver egy régebbi változatával készítették.

A Macromedia termékek e témához kapcsolódó legújabb változatait tartalmazza magában a csomag: a Flash legutolsó verziója révén az online tartalmak offline bemutatókra való felhasználásával időt és munkát takaríthatnak meg a fejlesztők. Emellett gondoltak a testileg fogyatékos felhasználókra: például a vakok és a gyengénlátók számára jöhet jól az automatikus szöveg-hang konvertáló, amely felolvassa a szükséges szövegeket.

December közepén kerül boltokba a Director MX, új felhasználóknak 1200, korábbi változattal rendelkező, upgrade-elni kívánók számára 400 dolláros áron.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom