Connect with us

technokrata

Új Xeon processzorok és chipsetek az Inteltől

Laptop

Új Xeon processzorok és chipsetek az Inteltől

Egy sor új, az Intel Xeon processzorcsaládba tartozó terméket mutatott be az Intel: új processzorokat, lapkakészleteket és platformokat Intel alapú szerverekhez és munkaállomásokhoz.

A termékbemutatóval a cég eddigi legnagyobb vállalati termékkibocsátása vette kezdetét – hét évvel azután, hogy az Intel leszállította első, többprocesszoros rendszerekben is használható lapkáját 1995 novemberében. Számos újítással örvendeztette meg az Intel a munkaállomás-piacot is: speciális grafikai és kapcsolódási funkciókkal, a gyorsabb memóriák kezelésével, és a munkaállomás-alkalmazások és többfeladatos környezetek teljesítményét növelő Hyper-Threading technológiával.

Az Intel négy új (130 nanométeres gyártási technológiával készült), kétprocesszoros szerverekhez és munkaállomásokhoz szánt, maximum 2,8 gigahertzes és 512 KB integrált cache-sel felszerelt Intel Xeon processzor szállítását kezdte meg. Az új processzorok támogatják a gyorsabb, 533 megahertzes FSB-t is.

Ezenfelül három új lapkakészletet indított útjára az Intel. Az új processzorokkal és a gyorsabb rendszersínnel együtt használva a kétprocesszoros szerverekhez szánt E7501 lapkakészlettel több mint 25 százalékos teljesítményjavulás érhető el. Ez a platform optimális a különféle beágyazott megoldásokhoz is, ahol a különféle kommunikációs megoldások – például a terheléselosztás, a hálózati biztonság, a forgalomfelügyelet, az IP-s hangtovábbítás vagy a webgyorsítás nagyobb I/O átviteli kapacitást és memóriateljesítményt igényel. Az Intel E7505 lapkakészlet, korábbi kódnevén ˝Placer˝, szintén kétprocesszoros, Xeon processzort használó munkaállomásokhoz való, az Intel E7205 lapkakészlet (korábban ˝Granite Bay˝) pedig egyprocesszoros, belépő szintű, Pentium 4-re épülő munkaállomásokhoz.

Mindkét munkaállomás-lapkakészlet kezeli az USB 2.0-át, és a grafikát igénylő alkalmazások érdekében az Inteltől elsőként az AGP 4x-nél kétszer nagyobb sávszélességet biztosító, 8-szoros sebességű AGP-t is. Az Intel AGP 8X grafikus illesztője közvetlenül a lapkakészlet memóriavezérlő hubjába van beépítve, így kiküszöböli a külön grafikus vezérlő használatából származó késleltetéseket.

Mindhárom lapkakészlet támogatja a kétcsatornás DDR-memóriákat, az Intel E7501 és E7505 lapkakészletek pedig kezelik a 64 bites PCI/PCI-X-et is a nagy sávszélesség I/O kapcsolatok érdekében.

Az Intel továbbá bejelentett öt új, az új processzorokra és lapkakészletekre épülő szerverplatformot, amelyekre építve gyorsan piacra dobhatók az új szerverrendszerek. A platformok támogatják a legmodernebb technológiai
megoldásokat: két Intel PRO/1000 MT szerverhálózati kapcsolat, beépített soros ATA, Ultra320 SCSI, AGP 8x és Intel(r) Server Management version 5.5 található

A 2,8, 2,6, 2,4 és 2 gigaherztes, 533 megahertzes FSB-vel működő Intel Xeon processzorok javasolt listaára rendre 455, 337, 234 és 198 dollár, 1000 darabos tételek rendelése esetén. Az Intel E7501 lapkakészlet egy PCI/PCI-X vezérlőhubbal kétprocesszoros szerverekhez, az Intel E7505 egy PCI/PCI-X vezérlőhubbal kétprocesszoros munkaállomásokhoz, valamint az Intel E7205 belépő szintű munkaállomásokhoz 92, 100 és 57 dolláros listaárakon lesz kapható, szintén 1000 darabos rendelés esetén. Az Intel várakozásai szerint az OEM-gyártók és az értékesítési csatorna disztribútorai a közelgő hetekben már szállíthatnak az új termékekre épülő rendszereket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle