Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Recognita OmniPage Pro 12: mindenki számára könnyedén használható, pontos szövegfelismerés

Laptop

Új Recognita OmniPage Pro 12: mindenki számára könnyedén használható, pontos szövegfelismerés

35%-os pontosság javulás, hihetetlen PDF-átalakítás és -mentés; továbbá számos más olyan újdonságot tartalmaz a továbbfejlesztett alkalmazás, amelyek megkönnyítik a felhasználást és növelik a hatékonyságot.

A képfeldolgozó, valamint a hangfelismerő és nyelvi technológiai megoldások vezető szoftvergyártója, a ScanSoft bejelentette a Recognita OmniPage Pro 12 szövegfelismerő program (OCR), a világon legnagyobb számban vásárolt nyomtatott szöveg- és PDF-átalakító szoftver új verzióját.

A program számos új tulajdonsága és szolgáltatása mellett karakterfelismerő pontossága jelentősen növekedett és sok egyéb mellett előrelépett a lapszerkezet megőrzése terén is. Új kényelmi szolgáltatásainak köszönhetően ma már mindenki könnyedén használhatja, aki egész oldalakat, PDF-dokumentumokat vagy csak azok egyes részeit kívánja szerkeszthetővé alakítani, archiválni vagy másokkal megosztani.

Az OmniPage Pro 12 egy automatizált eljárás révén lehetővé teszi a nagyon pontos dokumentum-átalakítást – papírról a számítógépbe. A szoftver segítségével a cégek vagy magánszemélyek időt és pénzt takaríthatnak meg azáltal, hogy egy lépésben alakítják át a papír alapú dokumentumokat és PDF-file-okat – például leveleket, szerződéseket, számolótáblákat, újságcikkeket, kézikönyveket – szövegszerkesztőkben és táblázatkezelőkben felhasználható dokumentumokká. A nyomtatott anyagok, PDF-file-ok újragépelése már a múlté.

Az új verzióban a ScanSoft a szövegfelismerő termékek felhasználói számára legfontosabb szolgáltatásokat fejlesztette tovább, figyelembe véve a régi recognitás felhasználók által szívesen használt eszközöket is. Ugyanakkor a szoftver általános pontosságát 35 százalékkal, a PDF-konverzió pontosságát pedig több mint 80 százalékkal növelte. További időkímélő szolgáltatásai közé tartozik még a dokumentumszerkezet pontos megtartása és a számos egyedülálló dokumentumszerkesztési lehetőség, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az elektronikus dokumentumok átdolgozását, még azokét is, amelyeknek szövege formázott, esetleg oszlopokat, képeket, táblázatokat és számolótáblákat tartalmaz.

A ScanSoft fejlesztői most tovább növelték a karakterfelismerés hatékonyságát és felhasználási lehetőségeit:

– Pontos dokumentum-átalakítás, 114 nyelven – A ScanSoft magas színvonalú, többmodulos, súlyozáson alapuló („szavazásos”) felismerési technológiája páratlan pontosság elérésére képes. A program új kiadása 35 százalékkal jobb eredményeket ér el, mint az előző verzió, átlagos dokumentum-átalakítási pontossága pedig meghaladja a 99 százalékot.

– Áttörés a PDF-file-ok átalakításában – A program jelen verziója az új Overlay Matching technológiával bővült, amelynek köszönhetően más programokhoz képest több mint 80 százalékkal jobb eredményt nyújt mind a normál, mind a képet és szöveget is tartalmazó PDF-file-ok átalakításakor. Az OmniPage Pro 12 nagy segítséget jelent az üzleti vállalkozások számára, amelyek azáltal, hogy egy lépésben átalakíthatják a PDF-file-okat szövegszerkesztőkben és táblázatkezelőkben felhasználható, az eredeti oldalképet, szöveget, grafikai elemeket és táblázatokat megtartó dokumentumokká, újrahasznosíthatják a PDF-file-okban zárolt adatokat.

– Indexelt és kereshető PDF – Az OmniPage Pro 12 segítségével kereshető PDF-file-ok hozhatók létre. Ezt a formátumot számos dokumentumbeolvasó és tartalomkezelő rendszer használja. E funkció és a nagy pontosságú karakterfelismerő szolgáltatások együttes alkalmazása biztosítja, hogy a tárolt PDF-dokumentumok szükség esetén beolvashatók legyenek. Az OmniPage Pro 12-ben a kereshető PDF-file-ok létrehozására vonatkozóan nincs oldalszám-korlátozás.

Az új verzió egyéb továbbfejlesztett szolgáltatásai:

– A legkönnyebben használható OCR – Az egyszerű használhatóságáért már díjat is nyert OmniPage Pro 12 felhasználó felülete megújult, és varázslóinak köszönhetően ma a legintelligensebb karakterfelismerő és PDF-átalakító termék a piacon.

– Az oldalelrendezés és a folyó szöveg megtartása – Az OmniPage Pro 12 megtartja a folyó szöveget tartalmazó oszlopokat a többoldalas feldolgozás során – ez létfontosságú követelménye a dokumentumok újrahasznosításának – és pontosan különválasztja a képeket, a szöveget és a táblázatokat, miközben megtartja a betűtípusokat és az oldalelrendezést.

– Új zónakialakítási megoldások a hatékonyság növelése érdekében – Az új zónakialakítási eszközöknek köszönhetően könnyebbé válik a szöveg, a táblázatok, grafikák kijelölése az oldalakon, illetve az automatikus lapelemzés eredményeinek ellenőrzése. A továbbfejlesztett kézi zónázás lehetővé teszi az oldalak meghatározott részeinek beolvasását és az oldalelrendezés minden eddiginél szabadabb egyéni meghatározását.

– Menet közbeni zónakialakítás – Az új verzió támogatja a menet közbeni zónakialakítással kombinált egymenetes felismerést, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók dinamikusan jelöljenek ki új zónákat egy adott oldalon. A kijelölt részt a program automatikusan felismeri. Ez feleslegessé teszi az ismételt szövegfeldolgozást az egész oldalon, a dokumentum-átalakítási folyamatot pedig teljes egészében a felhasználók irányíthatják.

– Kézi karaktertanítás – A korrektúrázásra szoruló dokumentumok esetében az automatikus IntelliTrain mellett a program általános felismerési pontossága kézi tanítás segítségével növelhető. A felhasználók megtaníthatják a programnak szimbólumok vagy visszatérő hibák pontos felismerését, illetve korrekcióját. Ez a szolgáltatás a Recognita Plus felhasználóinak kérésére került vissza a program eszköztárába.

– Kétoldalas szkennelés – Az OmniPage Pro 12 egy másik új szolgáltatása könyvek, szkennelését teszi lehetővé a szemközti oldalak egyszerre történő beolvasásával. A program két egymástól független, külön oldalként ismeri fel és menti a nyitott lapokat, ezáltal gyorsabb és kényelmesebb feldolgozást biztosít.

– A Microsoft Office és a Corel WordPerfect fokozottabb támogatása – Az OmniPage Pro 12 bővíti a népszerű alkalmazásformátumok támogatását azáltal, hogy továbbfejlesztett közvetlen OCR-támogatást nyújt olyan népszerű alkalmazásokhoz, mint a Microsoft Office XP vagy a Corel WordPerfect legújabb verziója.

Bozóki György a ScanSoft-Recognita minőségbiztosítási csoportvezetője elmondta, hogy mind az office, mind a standard változat tud Word-kimenetet produkálni, függetlenül attól, hogy az telepítve van-e (Word 6.0-tól az XP-ig bezárólag). Az eBookkal kapcsolatban megtudtuk, hogy beolvasásra egyelőre nem alkalmas a funkció, s az XML estében csupán az alapfunkciók kerültek beépítésre, így egyelőre a stíluslap-kezelés sem megvalósítható. A társaság ennek tükrében a felmerülő igények szerint fejleszti tovább majd az alkalmazást. Lázár Miklós, a ScanSoft-Recognita marketing menedzsere elmondta, hogy mindkét szoftver, a standard és az office verzió is megfelel az 508-as szabványnak, azaz a gyengénlátók számára is használható (az USA intézményeiben egyébként ez kötelező).

A termék elérhetősége

A Recognita OmniPage Pro 12 2002. november végén kerül Magyarországon kereskedelmi forgalomba; a hazai számítástechnikai boltokban december elejétől lesz megvásárolható. A termék magyarországi forgalmazói a BSC Kft. (Tel: 452-4690), a Digitáltechnika Kft. (Tel: 467-0166) és a Számalk Rt. (451-2800). Termékinformációkkal a Recognita Információs Központ áll az érdeklődők rendelkezésére a 467-0166-os számon.

A Recognita OmniPage Pro 12 ajánlott végfelhasználói ára: 34.900 Ft + ÁFA. Minden szövegfelismerő program tulajdonosa jogosult ezen frissítés megvásárlására, függetlenül attól, hogy jelenleg Recognita vagy más, esetleg a szkenner mellé ingyenesen kapott OCR terméke van. Az oktatási intézmények számára a ScanSoft további kedvezményeket biztosít. Ezek mellett kedvezményes licencelési lehetőségekkel támogatja a többfelhasználós vásárlásokat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés