Connect with us

technokrata

Új Recognita OmniPage Pro 12: mindenki számára könnyedén használható, pontos szövegfelismerés

Laptop

Új Recognita OmniPage Pro 12: mindenki számára könnyedén használható, pontos szövegfelismerés

35%-os pontosság javulás, hihetetlen PDF-átalakítás és -mentés; továbbá számos más olyan újdonságot tartalmaz a továbbfejlesztett alkalmazás, amelyek megkönnyítik a felhasználást és növelik a hatékonyságot.

A képfeldolgozó, valamint a hangfelismerő és nyelvi technológiai megoldások vezető szoftvergyártója, a ScanSoft bejelentette a Recognita OmniPage Pro 12 szövegfelismerő program (OCR), a világon legnagyobb számban vásárolt nyomtatott szöveg- és PDF-átalakító szoftver új verzióját.

A program számos új tulajdonsága és szolgáltatása mellett karakterfelismerő pontossága jelentősen növekedett és sok egyéb mellett előrelépett a lapszerkezet megőrzése terén is. Új kényelmi szolgáltatásainak köszönhetően ma már mindenki könnyedén használhatja, aki egész oldalakat, PDF-dokumentumokat vagy csak azok egyes részeit kívánja szerkeszthetővé alakítani, archiválni vagy másokkal megosztani.

Az OmniPage Pro 12 egy automatizált eljárás révén lehetővé teszi a nagyon pontos dokumentum-átalakítást – papírról a számítógépbe. A szoftver segítségével a cégek vagy magánszemélyek időt és pénzt takaríthatnak meg azáltal, hogy egy lépésben alakítják át a papír alapú dokumentumokat és PDF-file-okat – például leveleket, szerződéseket, számolótáblákat, újságcikkeket, kézikönyveket – szövegszerkesztőkben és táblázatkezelőkben felhasználható dokumentumokká. A nyomtatott anyagok, PDF-file-ok újragépelése már a múlté.

Az új verzióban a ScanSoft a szövegfelismerő termékek felhasználói számára legfontosabb szolgáltatásokat fejlesztette tovább, figyelembe véve a régi recognitás felhasználók által szívesen használt eszközöket is. Ugyanakkor a szoftver általános pontosságát 35 százalékkal, a PDF-konverzió pontosságát pedig több mint 80 százalékkal növelte. További időkímélő szolgáltatásai közé tartozik még a dokumentumszerkezet pontos megtartása és a számos egyedülálló dokumentumszerkesztési lehetőség, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az elektronikus dokumentumok átdolgozását, még azokét is, amelyeknek szövege formázott, esetleg oszlopokat, képeket, táblázatokat és számolótáblákat tartalmaz.

A ScanSoft fejlesztői most tovább növelték a karakterfelismerés hatékonyságát és felhasználási lehetőségeit:

– Pontos dokumentum-átalakítás, 114 nyelven – A ScanSoft magas színvonalú, többmodulos, súlyozáson alapuló („szavazásos”) felismerési technológiája páratlan pontosság elérésére képes. A program új kiadása 35 százalékkal jobb eredményeket ér el, mint az előző verzió, átlagos dokumentum-átalakítási pontossága pedig meghaladja a 99 százalékot.

– Áttörés a PDF-file-ok átalakításában – A program jelen verziója az új Overlay Matching technológiával bővült, amelynek köszönhetően más programokhoz képest több mint 80 százalékkal jobb eredményt nyújt mind a normál, mind a képet és szöveget is tartalmazó PDF-file-ok átalakításakor. Az OmniPage Pro 12 nagy segítséget jelent az üzleti vállalkozások számára, amelyek azáltal, hogy egy lépésben átalakíthatják a PDF-file-okat szövegszerkesztőkben és táblázatkezelőkben felhasználható, az eredeti oldalképet, szöveget, grafikai elemeket és táblázatokat megtartó dokumentumokká, újrahasznosíthatják a PDF-file-okban zárolt adatokat.

– Indexelt és kereshető PDF – Az OmniPage Pro 12 segítségével kereshető PDF-file-ok hozhatók létre. Ezt a formátumot számos dokumentumbeolvasó és tartalomkezelő rendszer használja. E funkció és a nagy pontosságú karakterfelismerő szolgáltatások együttes alkalmazása biztosítja, hogy a tárolt PDF-dokumentumok szükség esetén beolvashatók legyenek. Az OmniPage Pro 12-ben a kereshető PDF-file-ok létrehozására vonatkozóan nincs oldalszám-korlátozás.

Az új verzió egyéb továbbfejlesztett szolgáltatásai:

– A legkönnyebben használható OCR – Az egyszerű használhatóságáért már díjat is nyert OmniPage Pro 12 felhasználó felülete megújult, és varázslóinak köszönhetően ma a legintelligensebb karakterfelismerő és PDF-átalakító termék a piacon.

– Az oldalelrendezés és a folyó szöveg megtartása – Az OmniPage Pro 12 megtartja a folyó szöveget tartalmazó oszlopokat a többoldalas feldolgozás során – ez létfontosságú követelménye a dokumentumok újrahasznosításának – és pontosan különválasztja a képeket, a szöveget és a táblázatokat, miközben megtartja a betűtípusokat és az oldalelrendezést.

– Új zónakialakítási megoldások a hatékonyság növelése érdekében – Az új zónakialakítási eszközöknek köszönhetően könnyebbé válik a szöveg, a táblázatok, grafikák kijelölése az oldalakon, illetve az automatikus lapelemzés eredményeinek ellenőrzése. A továbbfejlesztett kézi zónázás lehetővé teszi az oldalak meghatározott részeinek beolvasását és az oldalelrendezés minden eddiginél szabadabb egyéni meghatározását.

– Menet közbeni zónakialakítás – Az új verzió támogatja a menet közbeni zónakialakítással kombinált egymenetes felismerést, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók dinamikusan jelöljenek ki új zónákat egy adott oldalon. A kijelölt részt a program automatikusan felismeri. Ez feleslegessé teszi az ismételt szövegfeldolgozást az egész oldalon, a dokumentum-átalakítási folyamatot pedig teljes egészében a felhasználók irányíthatják.

– Kézi karaktertanítás – A korrektúrázásra szoruló dokumentumok esetében az automatikus IntelliTrain mellett a program általános felismerési pontossága kézi tanítás segítségével növelhető. A felhasználók megtaníthatják a programnak szimbólumok vagy visszatérő hibák pontos felismerését, illetve korrekcióját. Ez a szolgáltatás a Recognita Plus felhasználóinak kérésére került vissza a program eszköztárába.

– Kétoldalas szkennelés – Az OmniPage Pro 12 egy másik új szolgáltatása könyvek, szkennelését teszi lehetővé a szemközti oldalak egyszerre történő beolvasásával. A program két egymástól független, külön oldalként ismeri fel és menti a nyitott lapokat, ezáltal gyorsabb és kényelmesebb feldolgozást biztosít.

– A Microsoft Office és a Corel WordPerfect fokozottabb támogatása – Az OmniPage Pro 12 bővíti a népszerű alkalmazásformátumok támogatását azáltal, hogy továbbfejlesztett közvetlen OCR-támogatást nyújt olyan népszerű alkalmazásokhoz, mint a Microsoft Office XP vagy a Corel WordPerfect legújabb verziója.

Bozóki György a ScanSoft-Recognita minőségbiztosítási csoportvezetője elmondta, hogy mind az office, mind a standard változat tud Word-kimenetet produkálni, függetlenül attól, hogy az telepítve van-e (Word 6.0-tól az XP-ig bezárólag). Az eBookkal kapcsolatban megtudtuk, hogy beolvasásra egyelőre nem alkalmas a funkció, s az XML estében csupán az alapfunkciók kerültek beépítésre, így egyelőre a stíluslap-kezelés sem megvalósítható. A társaság ennek tükrében a felmerülő igények szerint fejleszti tovább majd az alkalmazást. Lázár Miklós, a ScanSoft-Recognita marketing menedzsere elmondta, hogy mindkét szoftver, a standard és az office verzió is megfelel az 508-as szabványnak, azaz a gyengénlátók számára is használható (az USA intézményeiben egyébként ez kötelező).

A termék elérhetősége

A Recognita OmniPage Pro 12 2002. november végén kerül Magyarországon kereskedelmi forgalomba; a hazai számítástechnikai boltokban december elejétől lesz megvásárolható. A termék magyarországi forgalmazói a BSC Kft. (Tel: 452-4690), a Digitáltechnika Kft. (Tel: 467-0166) és a Számalk Rt. (451-2800). Termékinformációkkal a Recognita Információs Központ áll az érdeklődők rendelkezésére a 467-0166-os számon.

A Recognita OmniPage Pro 12 ajánlott végfelhasználói ára: 34.900 Ft + ÁFA. Minden szövegfelismerő program tulajdonosa jogosult ezen frissítés megvásárlására, függetlenül attól, hogy jelenleg Recognita vagy más, esetleg a szkenner mellé ingyenesen kapott OCR terméke van. Az oktatási intézmények számára a ScanSoft további kedvezményeket biztosít. Ezek mellett kedvezményes licencelési lehetőségekkel támogatja a többfelhasználós vásárlásokat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle