Connect with us

technokrata

Recognita OmniPage Pro 12 Office: papír- és PDF-átalakítás vállalkozások számára

Laptop

Recognita OmniPage Pro 12 Office: papír- és PDF-átalakítás vállalkozások számára

A ScanSoft bemutatja új irodai alkalmazását, a Recognita OmniPage Pro 12 Office-t, amely a papír- és PDF-átalakítás előnyeit minden méretű vállalkozás számára elérhetővé teszi. A cég piaci lehetőségeit szeretné bővíteni a világ legnépszerűbb optikai karakterfelismerő termékének továbbfejlesztésével, amelynek során új PDF-, munkacsoport-, XML- és hálózati automatizálási szolgáltatásokkal bővült a program.

A képfeldolgozó, valamint a beszéd- és nyelvi technológiai megoldások kifejlesztésében piacvezető ScanSoft bejelentette az OmniPage Pro 12 Office, optikai karakterfelismerő (OCR) és PDF-átalakító alkalmazása legújabb verziójának elkészültét.

Az OmniPage Pro 12 Office a pontos karakterfelismerés mellett az eredeti oldalkép megőrzése terén, valamint számos olyan új és egyedi automatizálási, XML-feldolgozási és újrapublikálási szolgáltatást nyújt, amely tovább növeli az optikai karakterfelismerés felhasználási lehetőségeit mind a kis-, mind a nagyvállalkozások számára. E verzióval a ScanSoft egyszerű és megfizethető megoldást kínál a papír alapú vagy PDF formátumú dokumentumok átalakítására, szerkesztésére, feldolgozására és megosztására.

A nagy kapacitású és hatékony OmniPage Pro 12 Office rendkívül pontos dokumentum-átalakítást tesz lehetővé, és egy automatizált, elektronikus eljárással feleslegessé teszi a papír és kép alapú dokumentumok kézi újrafeldolgozását. Az alkalmazás segítségével a cégek időt és pénzt takaríthatnak meg azáltal, hogy egy lépésben alakítják át a papír alapú dokumentumokat és PDF-file-okat – például leveleket, szerződéseket, számolótáblákat, újságcikkeket, kézikönyveket – szöveg-szerkesztőkben és táblázatkezelőkben felhasználható dokumentumokká.

Az új verzióban a ScanSoft az optikai karakterfelismerő termékek felhasználói számára legfontosabb szolgáltatásokat fejlesztette tovább, így például a szoftver általános pontosságát 35 százalékkal, a PDF-konverzió pontosságát pedig több mint 80 százalékkal növelte. További időkímélő szolgáltatásai közé tartozik még a dokumentumszerkezet pontos megtartása és a számos egyedülálló dokumentum-szerkesztési lehetőség, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az elektronikus dokumentumok átdolgozását, még azokét is, amelyeknek szövege formázott, esetleg oszlopokat, képeket, táblázatokat és számolótáblákat tartalmaz.

Az új szoftver számos olyan egyedi szolgáltatást tartalmaz, amely az eddiginél is nagyobb hatékonyságot és költségmegtakarítást tesz lehetővé. Az asztali számítógép kategóriában ez a verzió elsőként tartalmaz olyan optikai karakterfelismerési megoldást, amelynek segítségével a dokumentumok és a beszkennelt file-ok automatikusan alakíthatók át XML-file-okká. Az XML-formátum mára a dokumentumok és adatok tárolásának és megjelenítésének általánosan használt szabványává vált. E szolgáltatásával az OmniPage Pro 12 Office lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára a dokumentum alapú munkafolyamatok összekapcsolását az adatbázis-kezelő, dokumentumkezelő, -kereső és más, az XML-szabványt támogató alkalmazásokkal.

Új szolgáltatásnak számít az is, hogy az új verzió – a Microsoft, az Adobe Systems és más vezető kereskedelmi, tudományos és állami szervezetek példáját követve – támogatja az elektronikus dokumentumokhoz alkalmazott Open eBook formátumot. Az OmniPage Pro 12 Office az első olyan optikai karakterfelismerő és PDF-átalakító termék, amely az eBook-formátummal lehetővé teszi, hogy a kereskedelemben kapható eBook-olvasó eszközök és a digitális szerzői jog kezelésére alkalmas megoldások segítségével minden üzleti dokumentum terjeszthető, olvasható és levédhető legyen. A Microsoft és az Adobe Systems ingyenes eBook-olvasó szoftverei egyre több eszközhöz használhatók, beleértve az Apple Mac, a Microsoft Windows XP, a Palm, a Microsoft Pocket PC és a Tablet PC rendszereket.

Az OmniPage Pro 12 Office szolgáltatásai közül a leglényegesebbek a következők:

– Automatikus és folyamatos kötegelt feldolgozás – Az OmniPage Pro 12 Office automatikusan átalakítja szerkeszthető és kereshető dokumentumokká a hálózat bármely pontjára, akár nagy mennyiségben is érkező dokumentumokat és PDF-file-okat. A folyamatos kötegelt feldolgozás révén a vállalatok az OmniPage Pro 12 Office alkalmazást összekapcsolhatják a többcélú hálózati nyomtatókkal és szkennerekkel, és az átalakított dokumentumokat munkafolyamat- és tartalomkezelő rendszerekbe illeszthetik be.

– Vállalati szintű megosztás és együttműködés – Az OmniPage Pro 12 Office támogatja az Open Document Management (ODMA) alkalmazás-programozói felületet és az XML nyelvet, ami páratlan dokumentum-megosztási lehetőségeket biztosít, és magasabb szintre emeli a vállalati munkafolyamat- és tartalomkezelő alkalmazásokkal való együttműködést.

– Vállalati felhasználás hálózatban – Az új verzió olyan szolgáltatásokat is magában foglal, amelyek segítségével növelhető a befektetések megtérülési aránya, és csökkenthetők a termék munkacsoporti és vállalati licencelésének költségei. Ilyen például a hálózati szkennelés és telepítés támogatása, valamint a mennyiség után járó kedvezményes licencelés.

– A legpontosabb dokumentum-átalakítás 114 nyelven – A ScanSoft magas színvonalú, többmodulos, súlyozáson alapuló („szavazásos”) felismerési technológiája páratlan pontosság elérése képes. A program új kiadása 35 százalékkal jobb eredményeket ér el, mint az előző verzió, átlagos dokumentum-átalakítási pontossága pedig meghaladja a 99 százalékot.

– Áttörés a PDF-file-ok átalakításában – A program jelen verziója az új Overlay Matching technológiával bővült, amelynek köszönhetően más programokhoz képest több mint 80 százalékkal jobb eredményt nyújt mind a normál, mind a képet és szöveget is tartalmazó PDF-file-ok átalakításakor.

– Indexelt és kereshető PDF – Az OmniPage Pro 12 Office segítségével kereshető PDF-file-ok hozhatók létre. Ezt a formátumot számos dokumentumbeolvasó és tartalomkezelő rendszer használja. E funkció és a nagy pontosságú karakterfelismerő szolgáltatások együttes alkalmazása biztosítja, hogy a tárolt PDF-dokumentumok szükség esetén beolvashatók legyenek. A többi kötegelt feldolgozást kínáló PDF-átalakító programtól eltérően, az OmniPage Pro 12 Office alkalmazásban a kereshető PDF-file-ok létrehozására vonatkozóan nincs oldalszám-korlátozás.

Az új verzió egyéb továbbfejlesztett szolgáltatásai:

– A legkönnyebben használható OCR – Az egyszerűen használható OmniPage Pro 12 Office felhasználó felülete megújult, és termelékenységnövelő varázslóinak köszönhetően ma a legintelligensebb karakterfelismerő és PDF-átalakító termék a piacon.

– Az oldalelrendezés és a folyó szöveg megtartása – Az OmniPage Pro 12 megtartja a folyó szöveget tartalmazó oszlopokat a többoldalas feldolgozás során – ez létfontosságú követelménye a dokumentumok újrahasznosításának –, és pontosan különválasztja a képeket, a szöveget és a táblázatokat, miközben megtartja a betűtípusokat és az oldalelrendezést.

– A táblázatok és számolótáblák pontos megtartása – A számolótáblák és bonyolult táblázatok újrafeldolgozásával jelentős idő- és munkaráfordítás takarítható meg, ez azonban maximális adatpontosságot és magas színvonalú oldalelrendezési megoldásokat igényel. Az OmniPage Pro 12 Office új táblázat- és számolótábla-tördelési funkciókkal rendelkezik, amelyek rendkívül jó eredmények elérését teszik lehetővé, még a vonalak és rácsok nélküli számolótáblák és táblázatok esetében is.

– Kézi karaktertanítás – A korrektúrázásra szoruló dokumentumok esetében az automatikus IntelliTrain mellett a program általános felismerési pontossága kézi tanítás segítségével növelhető. A felhasználók megtaníthatják a programnak szimbólumok vagy visszatérő hibák pontos felismerését, illetve korrekcióját.

– A Microsoft Office és a Corel WordPerfect fokozottabb támogatása – Az OmniPage Pro 12 Office bővíti a népszerű alkalmazásformátumok támogatását azáltal, hogy továbbfejlesztett közvetlen OCR-támogatást nyújt olyan népszerű alkalmazásokhoz, mint a Microsoft Office XP vagy a Corel WordPerfect legújabb verziója.

– Menet közbeni zónakialakítás – Az új verzió támogatja a menet közbeni zónakialakítással kombinált egymenetes felismerést, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók dinamikusan jelöljenek ki új zónákat egy adott oldalon. Ez feleslegessé teszi az ismételt szövegfeldolgozást az egész oldalon, a dokumentum-átalakítási folyamatot pedig teljes egészében a felhasználók irányíthatják.

– együttműködés a Microsoft OLE Automation illesztő-felülettel

– Az OmniPage Pro 12 Office az ipari szabványnak megfelelő Microsoft OLE Automation illesztő-felület segítségével könnyen integrálható más alkalmazásokba és feldolgozási folyamatokba. A vállalati szoftverfejlesztők számtalan automatizált dokumentum-feldolgozási folyamatba (szkennelés e-mailbe, dokumentumbeolvasás, indexelés, archiváló alkalmazások) beépíthetik az OmniPage Pro 12 Office technológiai szolgáltatásait.

Bozóki György a ScanSoft-Recognita minőségbiztosítási csoportvezetője elmondta, hogy mind az office, mind a standard változat tud Word-kimenetet produkálni, függetlenül attól, hogy az van-e telepítve (Word 6.0-tól az XP-ig bezárólag). Az eBookkal kapcsolatban megtudtuk, hogy beolvasásra egyelőre nem alkalmas a funkció, s az XML estében csupán az alapfunkciók kerültek beépítésre, így egyelőre a stíluslap-kezelés sem megvalósítható. A társaság ennek tükrében a felmerülő igények szerint fejleszti tovább majd az alkalmazást. Lázár Miklós, a ScanSoft-Recognita marketing menedzsere elmondta, hogy mindkét szoftver, a standard és az office verzió is megfelel az 508-as szabványnak, azaz a gyengénlátók számára is használható (az USA intézményeiben egyébként ez kötelező).

A termék elérhetősége

A Recognita OmniPage Pro 12 Office 2002. november végén kerül Magyarországon kereskedelmi forgalomba; a hazai számítástechnikai boltokban december elejétől lesz megvásárolható. A termék magyarországi forgalmazói a BSC Kft. (Tel: 452-4690), a Digitáltechnika Kft. (Tel: 467-0166) és a Számalk Rt. (451-2800).

A Recognita OmniPage Pro 12 teljes verzió ajánlott végfelhasználói ára: 154.800 Ft + ÁFA, az upgrade verzióé pedig 59.900 Ft + ÁFA. Minden szövegfelismerő program tulajdonosa jogosult az upgrade verzió megvásárlására, függetlenül attól, hogy jelenleg Recognita vagy más, esetleg a szkenner mellé ingyenesen kapott OCR terméke van. A ScanSoft ezek mellett kedvezményes licencelési lehetőségekkel támogatja a többfelhasználós vásárlásokat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek