Connect with us

technokrata

UnitedLinux: megjelent a Red Hat riválisa

Laptop

UnitedLinux: megjelent a Red Hat riválisa

Négy disztribútor összefogásának eredményeként megjelent a UnitedLinux 1.0-s, végleges változata.

A brazil Conectiva, a német SuSE és a két amerikai (Caldera és Turbolinux) disztribúció május végén jelentette be, hogy egyesült erővel létrehoznak egy linuxos operációs rendszert. A SuSE Enterprise Serveren (SLES) alapuló termék fejlesztése végső fázisba ért: az 1.0-s változat a Comdex keretei között kikerül a nyilvánosság elé.

A szeptember 23-án elérhetővé vált tesztváltozatot egyébként több mint 15 ezren töltötték már le és próbálták ki – az érdeklődés nagy a Red Hat konkurenciájának kikiáltott operációs rendszer iránt. Ez (többek között) köszönhető annak is, hogy az 1.0-s változat elnyerte az LSB, azaz a Linux Stadard Base minősítést, melyet a nyílt forráskódú közösség és az ipar fontos szereplői hoztak létre.

A kész verzió egyébként a következő elemeket (is) tartalmazza: 2.4.18-as kernel, glibc 2.2.5, gcc 3.1, XFree86 4.2, KDE 3.0. A telepítést nagyban segíti, hogy több nyelven is olvasható lesz; az angolon kívül többek közt japánul (!), németül, franciául, olaszul és magyarul is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle