Connect with us

Hirdetés

technokrata

A nemrég bemutatott Tábla PC kapcsán is borsot törnek a Microsoft orra alá

Laptop

A nemrég bemutatott Tábla PC kapcsán is borsot törnek a Microsoft orra alá

A november 6-án útjára bocsátott Tábla PC a Microsoft egyik régóta dédelgetett víziója volt. Operációs rendszer gyanánt a Windows XP Tablet PC Editiont alkalmazták – egy gyártó viszont renitenskedni látszik.

A közelmúltban alakult StepUp Computing nevű cég lerántotta a leplet saját Tábla PC-jéről: egy olyan alacsony költségű változat piacra hozatalát tervezik, mely ugyan képes Windows 2000 és Windows XP futtatására is, de leginkább az ezen rendszereknél jóval olcsóbb Lindowst is támogató képessége miatt érdemes figyelemmel kísérni.

DocuNote – ezzel a fantázianévvel indul útjára a készülék, amely mindössze 800 dolláros áron kerül forgalomba. Összehasonlításképp: a hasonló készülékek ára 2500 dollár körül mozog. Hasonló, mert azért akad néhány eltérés a DocuNote és az egyéb Tábla PC-k között: a StepUp terméke ugyanis nem képes a Windows XP Professional Tablet PC futtatására. Emellett néhány olyan képesség sem került bele, amivel a ˝hagyományos˝ Tábla PC-k rendelkeznek.

Akkumulátorral együtt mindössze 1 kilogrammos tömeggel bír a DocuNote – fizikai paraméterei pedig: 25×20 centiméter, emellett 2,5 cm vastag. Érintőképernyőjének (melyet akár ujjal, akár a hozzá járó érintőceruzával lehet vezérelni) átlója 21 centiméter, s beleépítettek egy színes digitális kamerát és egy mikrofont is – így könnyen használható például videokonferenciák lebonyolítására. 667 MHz-es Crusoe TM5600-as processzor adja a kis gép szívét, és operatív tára sem lebecsülendő: 256 MB. 20 GB-os háttértárral rendelkezik és egy vezetékmentes hálózati kártya behelyezésére is lehetőség nyílik.

A cég tervei szerint már december közepén megkezdődhet az eszköz szállítása, 2003 elejére pedig olyan DocuNote-ok is kikerülnek a boltok polcaira, melyek a Lindows 3.0-s operációs rendszert használják.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés