Connect with us

technokrata

A Matáv vezetékes szegmensének eredményei (2002. harmadik negyedév)

Laptop

A Matáv vezetékes szegmensének eredményei (2002. harmadik negyedév)

Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatójának vezetékes szegmense megőrizte erőteljes készpénztermelő képességét 2002. harmadik negyedévében is.

A Matáv vezetékes szegmensének bevételei 1,6%-kal 252,1 milliárd forintra nőttek, EBITDA rátája pedig 38,5%-ra emelkedett. A belföldi és nemzetközi forgalmi bevételek együttesen 5,7%-kal csökkentek, ami tükrözi a forgalom visszaesését 2001 első három negyedévéhez képest.

A magyar távközlési szolgáltató bérelt vonalakból és adatátvitelből származó bevételei 15,0%-kal növekedtek a menedzselt bérelt vonali, ADSL és Internet-előfizetések számában bekövetkezett növekedésnek köszönhetően.

A vezetékes vonalsűrűség és a teljes vonalszám gyakorlatilag nem változott, ugyanakkor az ISDN csatornák száma több mint fél millióra nőtt, amely 2001 szeptember végéhez viszonyítva 23,5%-os emelkedést jelent.

2002 szeptember végén a Matáv vezetékes vonalainak 17,3%-a ISDN volt. Tovább növekedtek az ADSL-csatlakozások is, számuk az időszak végére elérte a 26.351-et.

Az Axelero, a Matáv internetes leányvállalata, 43%-os piaci részesedéssel megőrizte vezető pozícióját a kapcsolt vonali Internet-szolgáltatók között. A vállalat 142.606 Internet-előfizetővel rendelkezett (évi 20,2%-os növekedés).

Straub Elek elnök-vezérigazgató elmondta: “Örömmel látjuk, hogy minden üzleti szegmensünkben bevétel- és EBITDA- növekedés tapasztalható. A vezetékes üzletág megőrizte erőteljes készpénztermelő képességét, mindazonáltal továbbra is keresni fogjuk a vezetékes üzletág további hatékonyság-növelésének módjait.”

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle