Connect with us

technokrata

Ha biztonságban szeretnénk tudni noteszgépünket

Laptop

Ha biztonságban szeretnénk tudni noteszgépünket

Gyakran fontos, bizalmas információkat is őriz egy-egy noteszgép merevlemeze. A mobil számítógépek viszont könnyű prédát jelentenek a tolvajoknak, de még azoknak is, akik csak az adatokat szeretnék megszerezni. Célszerű tehát védekezni.

A Griffin Technologies piacra vitte USB-alapú azonosítóeszközét, illetve annak megújított, 1.2-es változatát. A kicsiny Securikey nevű eszközt egy USB-portba kell helyezni, majd egy jelszó megadásával máris hozzáférést lehet szerezni a rendszerhez.

Ezekre már a korábbi változat is képes volt, de az új Securikey megjelenésével továbbfejlődött használatának rugalmassága és menedzselhetősége. A rendszer már támogatja a többfelhasználós bejelentkezést, akár accountonként külön privilégiumokkal is. Lehetőség nyílik továbbá olyan account használatára is, amely nem igényli a kulcsot, pusztán jelszó beírása szükséges a belépésre.

Szintén az 1.2-es verzió új képességge, hogy a számítógép lezárása már sokkal gyorsabban is véghez vihető: a token kivételével a noteszgép egyúttal ki is kapcsol.

Az eszköz legkisebb csomagja ötfelhasználós típusú, ennek ára 800 dollár. Természetesen létezik ennél nagyobb kit is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle