Connect with us

Hirdetés

technokrata

UHU-Linux: megjelent az ingyenesen letölthető szerverváltozat

Laptop

UHU-Linux: megjelent az ingyenesen letölthető szerverváltozat

Megjelent az UHU-Linux szerverváltozatának tesztelésre szánt verziója.

Elkészült az UHU-Linux Szerver tesztelésre szánt verziója. A fejlesztők az egyszerű telepítést, stabil és biztonságos használatot, valamint a rövid telepítési és beállítási idők elérését emelték ki.

A kompatibilitás érdekében az UHU-Linux Szerver változata a Linux Standard Base és az FHS ajánlások figyelembevételével készült, mely az UHU-Linuxnál már megszokott módon FDL, illetve GNU licenc alapon kerül forgalomba, tehát az Internetről mindenki számára ingyenesen letölthető és használható lesz. Az új rendszer fő célcsoportja: a Linuxot még kevésbé ismerő, eddig az egyéb operációs rendszerek különböző változatait használó rendszergazdák.

A rendszer központi része böngészőből elérhető adminisztrációs felülettel rendelkezik, melyen keresztül a számítógépes rendszerek beállítása és karbantartása kényelmesen elvégezhető.

A fejlesztők nem titkolt célja, hogy egy olyan programcsomagot nyújthassanak át, mely a legszokatlanabb vállalati környezetekben is megállja a helyét. Az UHU-Linux Szerver változatát levelezési, web kiszolgáló, DAV, adatbázis kiszolgáló, proxy kiszolgáló, állomány és nyomtató szerver, fax kiszolgáló, névkiszolgáló és DHCP szerver szolgáltatásokkal vérteztük fel. A rendszer felépítése, kiemelkedő biztonsági ajánlásai mellett lehetőséget ad tetszőleges kiegészítők használatára is.

Az UHU-Linux Szerver első publikus változatának megjelenése ezév decemberében várható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés