Connect with us

technokrata

Két különleges zenei eseményt is támogat 2003-ban a Matáv

Laptop

Két különleges zenei eseményt is támogat 2003-ban a Matáv

Harmóniában a Matávval…

A Filharmónia Budapest Kht. és a Matáv évek óta tartó sikeres együttműködése keretében a komolyzenét kedvelők minden esztendőben igényes, világszínvonalú koncerteket hallhattak. A nem mindennapi sorozat jövőre is folytatódik. Nagy Bálint a Matáv kommunikációs igazgatója bejelentette, hogy a közelmúltban kötött megállapodás alapján 2003-ban a Matáv két különleges zenei eseményt támogat.

Ránki Dezső és a Filharmónia Budapest Kht. több éves együttműködésének újabb állomása a Kossuth díjas művész küszöbön álló koncert-sorozata. A háromrészes sorozat Mozart billentyűs kompozícióból álló válogatás, két szólóest, és egy négykezes koncert keretében. A harmadik hangverseny közreműködője Klukon Edit lesz. Ránki Dezső Mozart-sorozata a Zeneakadémián kerül megrendezésre 2003. január 29-én március 12-én és május 6-án.

A Budapesti Kongresszusi Központ színpadán február 24-én ad koncertet a világhírű Academy of St. Martin in the Fields kamarazenekar. Az 1959-ben alapított együttest a világ első számú kamarazenekaraként tartják számon. A koncert színvonalát tovább emeli, a kamarazenekarhoz első vendégkarmesterként idén csatlakozó zongoraművész, Murray Perahia közreműködése, aki immáron 30 éves pályafutása során számtalan nemzetközi elismerésben részesült és a világ élvonalába tartozó művész. A koncert programján Bach Mozart és Beethoven művek szerepelnek.

Az együttműködéssel kapcsolatban Nagy Bálint elmondta, hogy a Matáv számára kiemelt jelentősséggel bír a komolyzenei műfaj, a komolyzenei rendezvények támogatása. „Büszkék vagyunk arra, hogy a Filharmónia Budapesttel együttműködve évek óta színvonalas koncertekkel, neves fellépőkkel színesíthetjük a kulturális rendezvények palettáját, és támogatásunkkal 2003-ban is nívós előadások keretében, világsztárokkal találkozhat a magyar publikum.”

A Filharmónia Budapest Kht. karácsonyi akciója keretében a két zenei eseményre a jegyeket és a bérleteket 10% kedvezménnyel árusítja a Filharmónia jegyirodájában (Budapest V. Mérleg u. 10) és a Zeneakadémia jegypénztárában (Budapest VI. Liszt Ferenc tér 8.).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák