Connect with us

technokrata

Indul az első elektronikus tananyag-készítő pályázat

Laptop

Indul az első elektronikus tananyag-készítő pályázat

Játszva tanulják a diákok az Internet használatát.

A napokban indul el az első magyar elektronikus tananyag-fejlesztő pályázat, amelynek keretében a diákok – tanári segítséggel – elektronikus tananyagokat készíthetnek, akár kizárólag az Interneten tartva egymással a kapcsolatot. A megmérettetés célja, hogy játszva tanítsa meg a gyerekeket az Internet, mint hétköznapi, a tanulásban is hasznos eszköz használatára. A versenyt szervező Mimóza Kft. saját fejlesztésű Coedu online oktatási rendszerét bocsátja a pályázók rendelkezésére.

A versenyre bármely magyar iskola 12-19 év közötti diákja nevezhet, hét kategóriában: művészet és irodalom; tudomány és technika; ember és társadalom; földünk és környezetünk; sport, egészség és életmód; idegen nyelvek, valamint a köztes tudományágak. A versenyre két-, három- vagy négyfős csapatok jelentkezhetnek. A csapatok tagjainak nem kell azonos korúnak lenniük, egy településen élniük vagy akár egy intézményben vagy egy osztályban tanulniuk, sőt: a verseny többletpontokkal jutalmazza a „távolról” megalakuló csapatokat, hiszen a megmérettetés lényege, hogy a csapattagok az Interneten keresztül, akár személyes találkozás nélkül is sikeresen működjenek együtt.

Az Internet-használat és az elektronikus távoktatás népszerűsítésére hivatott Coedu Tudásháló versenyt a Thinquest elnevezésű nemzetközi non-profit oktatási kezdeményezés mintájára rendezik. A programban 1996-os indulása óta 67 ország több mint 20.000 diákja és tanára vett részt, több ezer interaktív oktató honlapot, elektronikus-tananyagot és kurzust hoztak létre. A Coedu Tudásháló versenyre a verseny hivatalos honlapján (kapcsolódó linkek) lehet jelentkezni, a pályázat elkészítése során a csapatok saját webes felületen keresztül kommunikálnak egymással, és a pályázat elkészítéséhez szükséges dokumentumokat is itt tölthetik fel és le.

A pályázatokat neves oktatási szakemberekből álló zsűri értékeli, akiket szaktanárok segítenek az értékelésben. A bírák döntése alapján kategóriánként egy csapat-fődíj (csapattagonként egy-egy értékes kézi számítógép) kerül kiosztásra. A verseny keretében elkészülő tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára.

A versenyre a csapatok 2002. december 6-ig nevezhetnek a verseny honlapján. A csapatok tagjai személyesen is nevezhetnek 2002. november 14-17. között, az Educatio 2002 szakkiállítás I09-es standján.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle