Connect with us

technokrata

Tévéadások felvétele, DVD-filmek visszajátszása – megjelent a legújabb WinDVD Recorder

Laptop

Tévéadások felvétele, DVD-filmek visszajátszása – megjelent a legújabb WinDVD Recorder

A WinDVD Recordert készítő Intervideo bejelentette a videofelvevő és DVD-lejátszó alkalmazás legújabb változatát.

Még ebben a hónapban elérhetővé válik a napokban bejelentett WinDVD alkalmazás, amely nemcsak DVD- (és DivX-) filmek lejátszására képes, hanem tévéadások rögzítésére, igen jó kép- és hangminőséget produkálva. A teljes változat ára 120 dollár, amely kiegészül a WinDVD Platinummal, melynek révén a felhasználó élvezheti a 24 bites, 96 kHz-es hangélményt. Az új változat ára a Platinum program nélkül 50 dollár.

Az asztali DVD-felvevők képességét hozza el a WinDVD a számítógépekbe szerelt DVD-írók körébe: képes ugyanis direktben a korongra felírni az éppen rögzíteni kívánt adást (megkímélve ezzel a merevlemez – néhány felhasználónál igencsak szűkre szabott – kapacitását). Nem is akármilyen minőségben képes erre a műveletre: 720×480-as felbontású, MPEG-2-es tömörítésű szabvánnyal készülhet a másolat. A DVD-VR/+VR szabványok használata révén bármelyik asztali lejátszóba helyezve a felhasználó által készített felvételt, az életre kelthető.

Nemcsak tévéműsorok rögzíthetők a szoftverrel; a WinDVD Recorder bármilyen videojel felvételével megbirkózik, amit TV/video rögzítő eszköz szolgáltat számára – legyen az akár az ATI All-iN-Wonder, akár az Nvidia PC Cinema stb.

Meg kell még említeni azt a (leginkább audiofilek számára élvezhető) lehetőséget, hogy a Platinum szoftver révén nem csak a hagyományos CD-minőségű hangok (16 bit és 44,1 kHz), hanem az ennél még tökéletesebb hangzást nyújtó 24 bites, 96 kHz-es audioélményben is része lehet a szoftvert megvásárlóknak. Igaz, jelenleg az ilyen minőségű hangok ritkának számítanak még a DVD-filmek tekintetében is, de a jövőben ezek terjedése várható. Ráadásul ehhez szükséges egy olyan hangkártya is, amely képes az ilyen hanganyag megszólaltatására – például a Terratex EWX-24 vagy a Creative Audigy2 kártyái.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle