Connect with us

technokrata

Irányítsa Ön az első bevásárló-robotot!

Laptop

Irányítsa Ön az első bevásárló-robotot!

A rostocki egyetem kísérletében az Interneten keresztül bárki irányíthat egy bevásárlóközpontban működő robotot.

A karácsonyi ajándékvásárlás néha még azoknak is terhet jelent, akik általában szeretnek bevásárolni. Ezen a problémán ugyan nem tud segíteni a rostocki egyetem bevásárlórobotja sem, azonban előre vetítheti a jövőt. A számítástechnikai tanszék informatikusai a rostocki Kaufhof áruházban felépítettek egy vezetéknélküli LAN-hálózatot, melyben egy robotot navigálhatunk az Interneten keresztül.

2002. november 11-étől minden este 20:30-tól reggel 7:00-ig (zárás alatt) bárki kipróbálhatja a robot irányítását az alábbi linkre kattintva. A robottal akár az egész sportosztályt bejárhatjuk. Mivel a robotot egyszerre csak egy felhasználó irányíthatja, a használat időben korlátozott. A felhasználóknak várniuk kell míg sorra kerülnek, addig azonban chat-elhetnek egymással (jó német-tudás ajánlott).

Az egyetem a projektet egy nyereményjátékkal is megtoldotta: a sportosztályon 5 betűt rejtettek el, mely helyes sorrendben egy német szót adnak. A megoldást november 24-ig kell elküldeni az egyetem e-mailcímére, a főnyeremény egy pár sportcipő 120 euró értékben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák