Connect with us

technokrata

Macromedia – webszerkesztés mindenki számára

Laptop

Macromedia – webszerkesztés mindenki számára

A Macromedai fejlesztette Dreamweaver webszerkesztő alkalmazás elsősorban nem az átlagos felhasználókat célozta meg – egy ¨lebutított˝ változata azonban pontosan ezen réteg számára készült.

Contribute – a San Franciso-i cég tudásban némileg csökkentett képességekkel rendelkező webszerkesztő alkalmazása. A korábbi Dreamweaverek ugyanis mind olyan emberek számára készültek, akik professzionális szinten foglalkoztak weblapok szerkesztésével. Átlagos felhasználók számára azonban egy ilyen alkalmazás kezelése (szükségtelenül) bonyolult – így ez a réteg más szerkesztőprogramot kellett, hogy használjon.

Ezen kívántak változtatni a Macromedia-nál a Dreamweaverrel közös alapra építkező Contribute-tal. Már a kinézetében is látszik az egyszerűségre való törekvés: kezelői felülete egy böngészőre hasonlít leginkább. Egy-egy, már meglevő website szerkesztése is kényelmesebben elvégezhető: a kívánt lap főablakba való behívása után pár kattintással máris lehet módosítani a forráskódot.

A fenti könnyítések a felhasználók új alkalmazáshoz való alkalmazkodásától való ódzkodás miatt születtek meg – közölte Erik Larson, a Macromedia vezető termékmenedzsere. A Dreamweaver professzionális szintű kezelése több hetes tanulási folyamat után lehetséges csak, de az átlagos felhasználók kevesebb tudással is beérik – magyarázta a koncepciót Larson.

Biztonságtechnikai szempontból is előrelépés a szoftver, hiszen lehetővé teszi, hogy a website adminisztrátora meghatározhassa, ki férhet hozzá a weblapokhoz és ki nem. Ráadásul még az is szabályozható, hogy a változások rögtön életbe léphessenek, vagy ehhez először szükséges-e az adminisztrátor jóváhagyása.

Felhasználónként 99 dolláros áron kerül forgalomba a következő hónap folyamán a Windows-alapú változat. Az Apple Mac OS X operációs rendszerben alkalmazható Contribute megjelenése a jövő év elejére várható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle