Connect with us

technokrata

Intel: Celeron 2,2 GHz-en, processzorár-csökkentés

Laptop

Intel: Celeron 2,2 GHz-en, processzorár-csökkentés

A világ legnagyobb processzorgyártója pár napon belül útjára bocsátja az alacsonyabb árszegmensbe szánt Celeron processzorának leggyorsabb változatát, egyúttal árat csökkentve a lassabb CPU-k körében.

Lassan elérkezik az ideje a 2,1 és a 2,2 GHz-es Celeron processzor bemutatkozásának. Ezek közel ugyanakkor fognak piacra kerülni, mint a Pentium 4-es processzorok két évvel ezelőtt. Ezzel együtt az utolsó ˝régi˝ Celeronok, az 1,3 és 1,4 GHz-esek pedig szépen lassan kivonulnak a piacról.

Emellett természetesen – mint ahogy az már szokássá vált – az új processzor megjelenése magával hozza a régi példányok árának csökkenését is. A leggyorsabb Celeron 103 dollárba fog kerülni, a 2,1 GHz-es változat pedig 89 dolláros áron kerül forgalomba. A 2 GHz-es típus ára 83 dollár lesz, az 1,8 GHz-es Celeron pedig már 69 dollárért birtokba vehető. Az 1,7 GHz-es Celeronok ára 54 dollár körül alakul, és ugyanennyit kell fizetni egy 1,3 GHz-es és egy 1,4 GHz-es Celeronért is – ami előrevetíti ezen processzorok piacról való kivonulását.

Az Intel kijelentése szerint a Pentium 4-es processzorok árai a jövő évig már nem változnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle