Connect with us

technokrata

HP szerverek – rekordteljesítmény

Laptop

HP szerverek – rekordteljesítmény

A HP ProLiant ML570 és ProLiant DL760 ipari szabványos szerverek rekordszintű teljesítményt értek el az SAP illetve a TPC-C benchmark-teszteken.

[Sajtóközlemény] Mindkét kiszolgáló az Intel Hyper-Threading technológiával ellátott, új 2 GHz-es Intel Xeon MP processzorával működik. A HP fejlett memóriavédelmi technológiájával és nagyvállalati menedzsment-megoldásával is felszerelt szerverek soha nem látott teljesítménnyel és rendelkezésre állással támogatják felhasználóik nagyméretű adatbázisait, háttéralkalmazásait és szerverkonszolidációs törekvéseit.

A HP – amely az ágazat szállítói közül elsőként vállalt kötelezettséget a legújabb, Gallatin kódnevű Intel Xeon MP processzor támogatására – az újabb és újabb TPC-C világrekordok felállításának hagyományát tovább folyatva, nyolcprocesszoros ipari szabványos SMP-szerverével átlépte a 100.000 tranzakció/perc (tpmC) küszöböt. Ezen túlmenően, a négy processzorral működő, új generációs ProLiant ML570 kiszolgáló 80 százalékkal magasabb teljesítményt nyújtott az SAP Standard Application Sales and Distribution (SD) benchmark-tesztjén, mint a négyprocesszoros ProLiant szerverek előző generációja. E kiszolgálók segítségével a vállalatok magasabb teljesítményt és rendelkezésre állást érhetnek el, valamint gyorsabb és hatékonyabb üzleti folyamatokat valósíthatnak meg működésük során.

Az új generációs HP ProLiant DL760 szerver – amelynek piaci bevezetése 2003 elején várható – az F8 kódnevű, második generációs nyolcprocesszoros ProFusion lapkakészletre épül. Az ipari szabványos architektúrát megújító kiszolgáló a szegmensben elsőként alkalmazza a kivételes hibatűrést nyújtó Hot Plug RAID memóriatechnológiát, amely a leállás nélküli memóriabővítés révén a dinamikus skálázhatóságról is gondoskodik.

„A továbbfejlesztett 2 MB-os iL3 gyorstárral rendelkező, 2 GHz-es maximum sebességszintű Intel Xeon MP processzor garantálja felhasználói számára a magas követelményeket támasztó nagyvállalati környezetben nélkülözhetetlen ágazatvezető teljesítményt és sziklaszilárd stabilitást” – mutatott rá Mike Fister, az Intel Enterprise Platforms Group vezető elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. „Az Intel legújabb Intel Xeon MP processzorának és a HP fejlett memóriavédelmi technológiájának együttese jelentős mérföldkőnek számít az IA32-alapú számítástechnika történetében.”

A ProLiant ML570 szerver 435 SAP SD felhasználót szolgált ki 1,94 másodperces átlagos párbeszéd-válaszidővel az SAP R/3 4.6C verziójára épülő, legújabb SAP Standard Application SD Benchmark szerint. Ez az eredmény jól mutatja, milyen előnyösen alkalmazható a ProLiant ML570 architektúra a nagy számítási kapacitásigényű alkalmazáskörnyezetek támogatására. A ProLiant DL760 szerver 111 805,22 tranzakció/perc (tpmC) eredményt ért el, 7/97 USD/tpmC ár-teljesítmény arány mellett.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle