Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a vállalatoknak szánt üzenőprogram

Laptop

Megjelent a vállalatoknak szánt üzenőprogram

Az azonnali üzenőszoftverek piacán domináns AOL megjelentette a már nyár eleje óta kiadni tervezett AIM-jének új, elsősorban vállalati felhasználók számára készített változatát.

Egy felmérés szerint a nagyvállalatok mindössze 34 százalékánál található valamilyen üzenőprogram, ám a közepes (23 százalék) és kisvállalatok (19 százalék) esetében még kevésbé biztató a helyzet. A vizsgált cégek 23 százaléka teljesen blokkolja az üzenőprogramok használatát.

Az üzenőprogramok piacán kétharmados többséggel bíró American OnLine a fentiek ellenére már a tavasz végén, nyár elején pedzegette ezt a piacot. A napokban ennek eredményeként megjelent azonnali üzenőszoftverének, az AIM-nek legújabb változata.

Ezen verziónak egyik legfontosabb eleme a biztonság – hiszen a vállalatok számára létkérdés az információ védelme. Ebben nagy szerepet játszik az, hogy a kommunikáció külső szerver igénybevétele nélkül zajlik, azaz a vállalat saját keretein belül található a működéshez szükséges központi szerver.

Milyen jellemzőkkel bír még? Központi menedzselhetőséget, tűzfal mögüli használhatóságot, minden egyes üzenőkliens központi felügyelhetőségét, kódolt üzenetek küldését és fogadását (igaz, ez utóbbi csak jövőre lesz elérhető, mert a cégnek még nem sikerült mindenben megállapodnia a VeriSignnal) ígér; köszönhetően az AIM Enterprise Gateway-nek. A termék integrálható az Apple iChat nevű szoftverével is.

Az Enterprise Gateway ára egyelőre nem publikus, a céghez közeli források mégis tudni vélik, hogy ennek felhasználónkénti ára valahol 34 és 40 dollár között alakul majd.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés