Connect with us

technokrata

Hatékonyabb gyógyítás modern technológiát képviselő HP informatikai rendszerrel

Laptop

Hatékonyabb gyógyítás modern technológiát képviselő HP informatikai rendszerrel

A HP Magyarország nagy értékű informatikai eszközt adományozott az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetnek.

[Sajtóközlemény] A Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet (OITI) részéről dr. Vajda János tudományos főigazgató-helyettes főorvos vette át ünnepélyes keretek között dr. Beck Györgytől, a HP Magyarország vezérigazgatójától a cég két millió forint értékű számítástechnikai rendszerét. Az adományként átadott eszköz modern és fejlett technológiát képviselő számítógépet bocsát az intézet orvosainak rendelkezésére, s ezáltal a gyógyító feladatok támogatására.

Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet (OITI) az egészségügyi intézmények között elsőként telepített belső számítógép-hálózatot, kapcsolódott szerverrel az Internetre és jelenleg is folyik a társintézményekkel szervezett tele-medicina funkciójú hálózat kialakítása. Az OITI az egyetlen olyan egészségügyi munkahely, amely jelenleg a NIF szuperszámítógépére kapcsolódik. Több számítógépnek kiemelt szerepe van, mind a műtéti navigáció, a megjelenített agyi érrendszer 3D vizsgálata, mind a klinikai és műtéti videó anyag digitális feldolgozása terén. Az üzembe helyezett HP rendszer a mikroszkópon át analóg szalagra rögzített videó anyagot digitalizálja a további prezentálás és archiválás céljából. Az orvosi analízisre, szakképzésre alkalmassá tett videó-anyag ezután CD- vagy DVD formátumra kerül és továbbadható.

A HP hosszú évek óta kiemelt figyelmet szentel az egészségügynek. A vállalat segíti a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat munkáját, s tavaly adott át – további informatikai cégekkel összefogva – egy komoly értéket képviselő lélegeztető berendezést a Heim Pál Gyermekkórház számára. A mi támogatásunkkal jelentette meg a Mérce Egyesület a Szülészeti Kalauz című kiadványát, segítve a gyermeküket váró kismamákat, hogy kérdéseikre választ kaphassanak. Ezen túl támogatjuk az SOS Leukémiás Gyermekekért Alapítványt, a Reménysugár a Beteg Gyermekekért Alapítványt és az Informatika a Látássérültekért Alapítványt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák