Connect with us

technokrata

Windowsról váltani – szinte teljesen automatikusan

Laptop

Windowsról váltani – szinte teljesen automatikusan

Az Apple régóta igyekszik meggyőzni a felhasználókat, hogy Windowsról váltsanak Macintosh operációs rendszerrel rendelkező számítógépre. Nemrég olyan kit árusítása kezdődött, amellyel még egyszerűbben lehet lecserélni az operációs rendszert anélkül, hogy lényeges változtatásokat kellene eszközölni a felhasználó számítógépes szokásaiban.

59 dolláros áron kerül forgalomba az a szoftver, mellyel az operációs rendszerek közti váltás gyorsan és nagyobb zökkenők nélkül megtehető. A Move2Mac névre keresztelt programot a Detto Technologies fejlesztette ki; a csomaghoz az alkalmazáson kívül még jár egy USB-s kábel is. E két eszköz révén a PC-ről szinte minden, korábban használt beállítás, állomány átmenthető, még a háttérképek is. Természetesen a szoftver Mac OS X alatti felhasználásra készült.

Az Apple kérésére hozták létre a Move2Mac alkalmazást. Frank Coyle, a Detto vezérigazgatójának elmondása szerint rövid párbeszéd zajlott le a két cég között, melynek eredménye a felkérés és végső soron a szoftver létrejötte lett. A 25 fős fejlesztőgárda a saját erejéből valósította meg Move2Mac-et, az Apple ugyanis semmiféle anyagi segítséget nem adott a Detto Technologies-nek.

Nagy előnyt jelentett viszont az, hogy a Detto már korábban is hasonló alkalmazásokkal foglalkozott. A tavalyi évben ugyanis kifejlesztették az IntelliMovernek nevezett szoftverüket, amely a beállítások és egyéb szükséges elemek Windowsos PC-ről Windowsos PC-re való átültetését tette lehetővé. Ismeretes, hogy a Windows XP az első olyan operációs rendszer, amely képes ugyanerre, a korábbi microsoftos OS-ek esetében ez hosszadalmas munkának számított.

Mit fontos és mit nem átmásolni? Ezt eldöntheti a felhasználó, a Move2Mac szinte mindenben a segítségére lehet: a file-októl kezdve az Internet beállításokon keresztül a kontaktokon át bármi átvihető. Coyle elmondása szerint az egyik alapvető követelmény a váltással szemben az volt, hogy kényelmesen és relatíve gyorsan mehessen végbe. Ez utóbbi persze nem tartható, ha a felhasználó sok digitális zenével rendelkezik, egy USB-s kábelen való átvitel ugyanis meglehetősen sokáig tarthat. Coyle azonban saját elemzésükre támaszkodva kijelentette, hogy a legtöbb felhasználó csak maximum 500 MB-nyi állományt, adatot szeretne megőrizni, ehhez pedig mindössze 15 percre van szükség.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle