Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windowsról váltani – szinte teljesen automatikusan

Laptop

Windowsról váltani – szinte teljesen automatikusan

Az Apple régóta igyekszik meggyőzni a felhasználókat, hogy Windowsról váltsanak Macintosh operációs rendszerrel rendelkező számítógépre. Nemrég olyan kit árusítása kezdődött, amellyel még egyszerűbben lehet lecserélni az operációs rendszert anélkül, hogy lényeges változtatásokat kellene eszközölni a felhasználó számítógépes szokásaiban.

59 dolláros áron kerül forgalomba az a szoftver, mellyel az operációs rendszerek közti váltás gyorsan és nagyobb zökkenők nélkül megtehető. A Move2Mac névre keresztelt programot a Detto Technologies fejlesztette ki; a csomaghoz az alkalmazáson kívül még jár egy USB-s kábel is. E két eszköz révén a PC-ről szinte minden, korábban használt beállítás, állomány átmenthető, még a háttérképek is. Természetesen a szoftver Mac OS X alatti felhasználásra készült.

Az Apple kérésére hozták létre a Move2Mac alkalmazást. Frank Coyle, a Detto vezérigazgatójának elmondása szerint rövid párbeszéd zajlott le a két cég között, melynek eredménye a felkérés és végső soron a szoftver létrejötte lett. A 25 fős fejlesztőgárda a saját erejéből valósította meg Move2Mac-et, az Apple ugyanis semmiféle anyagi segítséget nem adott a Detto Technologies-nek.

Nagy előnyt jelentett viszont az, hogy a Detto már korábban is hasonló alkalmazásokkal foglalkozott. A tavalyi évben ugyanis kifejlesztették az IntelliMovernek nevezett szoftverüket, amely a beállítások és egyéb szükséges elemek Windowsos PC-ről Windowsos PC-re való átültetését tette lehetővé. Ismeretes, hogy a Windows XP az első olyan operációs rendszer, amely képes ugyanerre, a korábbi microsoftos OS-ek esetében ez hosszadalmas munkának számított.

Mit fontos és mit nem átmásolni? Ezt eldöntheti a felhasználó, a Move2Mac szinte mindenben a segítségére lehet: a file-októl kezdve az Internet beállításokon keresztül a kontaktokon át bármi átvihető. Coyle elmondása szerint az egyik alapvető követelmény a váltással szemben az volt, hogy kényelmesen és relatíve gyorsan mehessen végbe. Ez utóbbi persze nem tartható, ha a felhasználó sok digitális zenével rendelkezik, egy USB-s kábelen való átvitel ugyanis meglehetősen sokáig tarthat. Coyle azonban saját elemzésükre támaszkodva kijelentette, hogy a legtöbb felhasználó csak maximum 500 MB-nyi állományt, adatot szeretne megőrizni, ehhez pedig mindössze 15 percre van szükség.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés