Connect with us

rEVOLUTION megoldás az Eurotoursnál

Laptop

rEVOLUTION megoldás az Eurotoursnál

Évente harmincötezer ügyfél adatait kezeli az utazási iroda az új ügyviteli szoftverrel.

Az Eurotours Utazási Iroda évente 35-38 000 utas üdülését szervezi. Ekkora forgalom lebonyolításához igen nagy tömegű számla kapcsolódik, amelynek könyvelése könnyen kezelhető és rugalmasan működő programot igényel. Közel egy éves fejlesztést és tesztelést követően 2002 nyarától az Eurotours Utazási Iroda a rEVOLUTION Iroda++ integrált ügyviteli alkalmazásának a cég igényei szerint kialakított változatát használja.

A 2,3 milliárd forint éves forgalmú Eurotours Utazási Iroda jelenleg 3 budapesti és 15 vidéki iroda működtetésével, 90 fős alkalmazotti létszámmal, évente körülbelül 35 000 ügyfél utazásszervezésével, kiutaztatásával foglalkozik. A cég 1994-2001-ig egyedi fejlesztésű könyvelői programot használt, amely a folyamatos fejlesztés hiányában az évek során elavulttá vált. Az új szoftver több alapkövetelménynek is meg kellett hogy feleljen: egyrészt kompatíbilisnak kellet lennie a szintén újonnan beszerzett idegenforgalmi ügyviteli programmal, másrészt elengedhetetlen a jogszabályi változások folyamatos követése. Több szoftverfejlesztő ajánlatából az Eurotours a rEVOLUTION Iroda++ ügyviteli alkalmazását találta a legmegfelelőbbnek, mivel az alapkövetelményeken túl az alkalmazás több szempont szerinti adatgyűjtés készítésére is alkalmas, ezáltal a könyvelési adatokból az utókalkuláció és a forgalom figyelemmel kíséréséhez szükséges pozíciószámos kimutatás is elkészíthető.

„Nagy volumenű számlaforgalomnál elkerülhetetlen egy minden igényt kielégítő, a munkafolyamatokat minden lépésnél segítő, és a lehető legkisebb kézi adminisztrációt biztosító ügyviteli szoftver használata” – mondta Juhász Zsolt, a rEVOLUTION Software Integrált Rendszerek Üzletág igazgatója. „Fontos az is, hogy a szoftver kompatibilis legyen a legelterjedtebb rendszerekkel, illetve az igények szerint könnyen át lehessen alakítani”.

2001-ben a programot tesztelési jelleggel a meglevő szoftver mellett futtatta az Eurotours. Ez idő alatt a rEVOLUTION programfejlesztői kiegészítették azt egy, a speciális idegenforgalmi számlák rögzítéséhez szükséges alkalmazással, továbbá az idegenforgalmi ügyviteli programot készítő céggel közösen kifejlesztettek egy interfészt, amellyel a két program összekapcsolhatóvá vált. Így az eddig manuálisan rögzített 50-60 ezer tétel, amely a foglalásokhoz kapcsolódó számlákat és pénztárakat jelenti, automatikusan könyvelésre kerül az átadás során. Ezekhez a tételekhez illeszkednek a szokásos banki, pénztári és szállítói tételek, a kigyűjtéseket pedig a teljes adathalmazból lehet lekérni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom