Connect with us

Hirdetés

technokrata

Konzorcium a notebookok fejlesztésének helyes irányba tereléséért

Laptop

Konzorcium a notebookok fejlesztésének helyes irányba tereléséért

Az Intel vezetésével egy új társulás jött létre, mely célul tűzte ki a hosszabb üzemidő elérését – az akkumulátorok, az üzemanyagcellák és az ezzel kapcsolatos technológiák fejlesztésével.

Mobile PC Extended Battery Life Working Group névre hallgat a noteszgépek világában érdekelt cégek zöme által létrehozott konzorcium. A szervezet szerdán tartotta első találkozóját, ahol a felek megtárgyalták egymás között a fennálló nehézségeket és meghatározták a fejlesztések prioritását. Mindenek felett elsőbbséget kaptak a működési időtartamot kibővítő technológiák fejlesztései: az elsődleges cél olyan akkumulátorok megalkotása lett, melyek egy töltéssel nyolc vagy több órán keresztül képesek energiával ellátni a noteszgépeket.

Anand Chandrasekher, az Intel mobilplatform csoportjának vezérigazgatója kifejtette véleményét, mely szerint még a chipgyártó óriásnak is szüksége van látószöge kibővítésére, nem elégséges csak a processzorokra koncentrálni. Az alaplapi chipsetek és a CPU-k által felhasznált energiamennyiség ugyanis egy noteszgép összes energiaigényének ˝csak˝ mintegy harmada, s ezen a téren már olyan jelentős fejlesztések zajlottak le és tartanak jelenleg is, hogy a továbbiakban más módszereket is kell keresni a minél hosszabb használhatóság elérése érdekében. Chandrasekher 2004-re datálta a konzorcium munkája révén elkészülő termékek piacra vezetésének időpontját.

A csoport egyik legjelentősebb tagja az Intel, de rajta kívül még a következő cégek vesznek részt a társaságban: az Acer, az Asustek, a Compal Electronics, a Dell Computer, a First International Computer, a Fujitsu, az Inventec, a Legend Group, az LG Electronics, a Matsushita Electric, a Microsoft, az NEC, a Samsung Electronics, a Toshiba, a Quanta Computer és a Wistron.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés