Connect with us

technokrata

Netscape 7 – megjelent

Laptop

Netscape 7 – megjelent

Az AOL által felvásárolt böngésző egyre gyengébb és gyengébb részesedést tudott felmutatni az idő múlásával, az Internet Explorer háttérbe szorította. A legfrissebb adatok szerint az internetezők kevesebb, mint 4 százaléka használja csak – bizonyára ezen kíván változtatni az új verzió.

Mindjárt elsőnek érdemes megemlíteni a korábbi változatokhoz képesti gyorsabb működést (és indulást), mely a mozillás motor továbbfejlesztésnek köszönhető. Természetesen ezen felül sok újdonsággal bővült még a lehetőségek köre.

Például igen hasznos az a funkció, melynek révén egy böngészőablakon belül egyszerre több website is megjeleníthető. Nem csak egyes oldalakat, hanem website-ok csoportját is el lehet menteni könyvjelzőként. A címsorban megjelenő ikon révén pedig könnyebben azonosítható, éppen merre is járunk az Interneten. Szintén hasznos lehetőség a teljes képernyős üzemmód kiválaszthatósága.

Újraszervezett file-letöltés

A file-ok letöltése is átesett egy kis reformon: egyszerre akár több állományt is lementhetünk számítógépünkre, s ezen letöltések leállítására majd folytatására is képes a Netscape 7. Belekerült a szoftverbe egy letöltésvezérlő menedzser, melynek segítségével pár pillantás alatt minden fontos információ birtokába juthatunk (státusz, letöltöttségi állapot százalékosan, forrás, hátralevő idő stb.). Sőt, akár komplett weblapokat is le lehet menteni a megújult böngészővel.

Felgyorsítja a keresési munkát az az újdonság, melyet akkor lehet használni, ha rákattintunk egy szóra: a felbukkanó menüből az adott szóra lehet keresni az Interneten. A My Sidebar Search Tooltips szintén felgyorsíthatja a munkát. Nem hanyagolták el a nyomtatást sem: a böngésző ezen része szintén fejlesztésen esett át.

Felfrissített levelezés

A Netscape Mail szintén felgyorsult működéssel büszkélkedik, emellett még olyan jellemzőkkel bír a korábbi változatokhoz képest, mint: gyorskeresés a bejövő levelek között, diszkrét értesítés érkező e-mailről, kategorizálás, könnyebben használható szűrők stb.

További extrák: AIM és rádió

Mindezek mellett rendelkezik az AOL AIM-jának egy integrált változatával illetve egy szintén integrált rádióval, mellyel már jelenleg is több mint 175 állomás adását lehet fogni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle