Connect with us

technokrata

Straub: a Matáv a DT csoport legstabilabb tagja

Laptop

Straub: a Matáv a DT csoport legstabilabb tagja

Főként a Deutsche Telekomnál zajló leépítésekre reagálva Straub Elek, a Matáv Rt. elnök-vezérigazgatója a Budapest Business Journal által szervezett távközlési konferencián a Matáv és a Westel jelenlegi helyzetéről nyilatkozott.

Straub Elek, a Matáv vezérigazgatója a West End Hilton szállóban csütörtökön megrendezett távközlési konferencián a következőképpen kommentálta a Matáv tervezett létszámleépítését az MTI-nek: “A tárgyalások folyamatban vannak, de még nem született megegyezés.” Ugyanis nemcsak létszámleépítésről van szó, hanem a szakszervezetekkel ezzel együtt tárgyal a menedzsment a 2003-as és esetleg a 2004-es kollektív szerződésről is, amely nemcsak munkahely megszüntetésre vonatkozik, hanem bérekre, juttatásokra egyaránt. A folyamat még egy pár hétig eltarthat, mivel ez egy hosszú és bonyolult folyamat. A leépítés elsősorban a vonalas üzletágat érinti, annak érdekében, hogy növeljék annak hatékonyságát.

Helmut Sihler, aki múlt hónapban került a Deutsche Telekom élére 2,5 milliárd eurós költségcsökkentést, azaz 22.000 fős létszámleépítést tervez. A részleteket majd november 20-án hozzák nyilvánosságra.

Straub a Deutsche Telekomnál zajló leépítésekre reagálva elmondta, hogy a Matáv a DT csoport legstabilabb tagja mind pénzügyileg, mind nyereségességi szempontból. A Deutsche Telekom semmilyen különleges követelményt nem fog támasztani a Matávval szemben. A cég tovább folytatja működését az üzleti terv alapján, és hozzájárul a csoport teljesítményéhez. A létszámleépítés már az anyavállalatnál bekövetkezett változások előtt is a tervek közt szerepelt.

Azzal kapcsolatban, hogy a DT értékesítené, vagy értékesíteni kényszerülne a Westelt, Straub elmondta, ez csak és kizárólag spekuláció, a Matáv, mint egész játszik jelentős szerepet a Deutsche Telekom kelet-európai jelenlétében. Akik a Westel eladásáról pletykálnak, Straub szerint elfelejtik, hogy ez nem érné meg sem a Matávnak, sem a Deutsche Telekomnak.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle