Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatodik generációs, ultragyors merevlemez a Seagate-től

Laptop

Hatodik generációs, ultragyors merevlemez a Seagate-től

A Seagate Cheetah merevlemezei nem véletlenül kapták nevüket a szárazföldi élővilag egyik leggyorsabb állatáról, azaz a gepárdról: nagy adatátviteli teljesítményük kiemeli őket a többi hasonló merevlemezek sorából.

A Cheetah 10k.6 (a Seagate hatodik generációs, percenkénti 10 ezer fordulatra képes Cheetah merevlemeze) nemrég jelent meg a piacon. Az ezen családba tartozó háttértárak kapacitása 36, 73 és 147 GB-nyi. Az Ultra320 és 2-Gbit/sec-es Fibre Channel csatolófelületű merevlemezek adatátviteli képessége már csak a megnövelt forgási sebesség miatt is igen impozáns.

Mivel megnövelték az egy négyzetcentiméternyi helyre jutó adat sűrűségét is, ezért ugyanakkora helyen jóval több információt lehet eltárolni. Mindezt ráadásul megbízhatóan – ennek köszönhetően a gyártási költségek is mérséklődtek.

Következzenek a száraz technikai adatok: az átlagos hozzáférési ideje ezen merevlemezeknek valahol 4,7 és 5,2 ms között alakul, másodpercenként 475 és 841 Mb (megabit) átvitelére képesek. Minden meghajtó 8 MB-nyi cache-sel rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés